Zökkenőmentes utazás gyerekkel? Nem lehetetlen!

Az utazás gyerekkel ugyanolyan kellemes lehet, ha okosan szervezzük meg
Az utazás gyerekkel ugyanolyan kellemes lehet, ha okosan szervezzük meg

Szülőként vagy nagyszülőként nem kis kihívást jelent megtervezni és lebonyolítani a tökéletes nyaralást. Rengeteg tippet kapunk, hogyan oldható meg az utazás gyerekekkel, de fogalmunk sincs, csemetéink hogyan reagálnának rájuk. Éppen ezért mi csak azokat az alapszabályokat mutatjuk be, amelyek segítségével kiegyensúlyozottak maradhattok változó körülmények között is. 

Ne táblázd be teljesen a napotokat!

Az utazás gyerekekkel teljesen más műfaj, mintha felnőttekkel nyaralnál. Tekintettel kell lenned a kicsik megszokott napi rutinjára. Ugye te sem akarod, hogy a délutáni szundi hiányától a fél napot hisztizve kelljen végigtúrázni? Valamint azt is érdemes figyelembe venni, hogy ami számodra mindennél érdekesebb, az egy tíz évesnek talán dögunalom. Beszéld meg a gyerekekkel mik a programlehetőségek és mihez lenne kedvük. Akár kompromisszumot is köthettek, egy múzeum után jöhet a póni lovaglás.

Az otthoni szabályok nem érvényesek!

Persze nem egészséges, ha a gyerek túl sokat lóg a tableten, de mi mással foglalja le magát, amíg a repülőtéren ácsorogtok? És tény, hogy az édesség rontja a fogakat, de ilyenkor mindenkinek kijár egy kis kényeztetés! A nyaralásban pont az a jó, hogy kiszakadhattok a megszokott mókuskerékből. Úgyhogy ne aggódj, az utazás gyerekekkel jelenthet egyet a laza mami színrelépésével és a mindennapos fagyizással.

Ügyeljetek a csomagokra!

Játékok, nasi, minden, ami az útra kell, hogy ne törjön ki a pánik. Azonban a plüssmaci és a többi elengedhetetlen kellék könnyen elkallódik, ha nem figyeltek oda. Épp ezért vezessetek be egy rendszert, ki miért felelős! Így elkerülheted, hogy mindent neked kelljen cipelned. Ennek ellenére rendszeresen ellenőrizd, az összes csomag meg van-e, de ezzel a trükkel egy fokkal könnyebb az utazás gyerekekkel.

Közös szoba, külön szoba

Mielőtt szállást foglalnál, gondold át, mi az ideális választás. Aludhattok mind együtt egy hotelszobában, ami az egyik legolcsóbb opció. Ebben az esetben azonban meg kell küzdenetek a problémával, miszerint a gyerekeknek korábban van takarodó, mint a felnőtteknek. Amennyiben azonban el tudsz tekinteni a szobaszerviztől és a svédasztalos reggelitől, van megoldás. Foglalj le egy egész lakást, vagy cseréljetek otthont egy másik családdal! Így adott az extra szoba, hogy később feküdhessetek le, sőt a saját konyha is, ha mindenki máskor reggelizne.

(D.R.)                                                                                             A cikk forrása itt >>

Ha a cikkel kapcsolatban bármi eszedbe jutott, írd meg nekünk! Ezt egyszerűen megteheted ide kattintva  >>