Vitaminpótlás 50 felett – folyékony vitaminokkal az egészségmegőrzésért

Vitaminpótlás folyékony vitaminokkal

A megfelelő vitaminpótlás minden életkorban fontos, 50 felett azonban kifejezetten figyelned kell rá. Pláne igaz ez a tavaszi időszakban, hiszen a téli hónapok és az influenzaszezon végére szervezeted tartalékai kimerülhettek. Nem is a vitaminpótlás ténye a kérdés, hanem a mikéntje. Hogyan tudod legkönnyebben bevinni a megfelelő mennyiséget? Ebben segítenek a folyékony vitaminok!

Milyen vitaminokra van szükséged 50 felett?

Az életkor előrehaladtával a vitaminszükséglet is változik, főként az olyan időszakokban, mint a menopauza. Jó példa erre a B12 vitamin, ami az öregedéssel egyre nehezebben szívódik a szervezetben. Hasonló a helyzet a kalciummal – és az annak megfelelő felszívódását segítő D-vitaminnal – is, ami a menopauzával kéz a kézben járó csontritkulás miatt nélkülözhetetlen.

Emiatt is fontos, hogy utánajárj a vitaminszükségletednek és gondoskodj is róla, hogy megfelelően pótold őket. Nem is az elhatározás a nehéz, a probléma ott szokott jelentkezni, hogy megállapítsd a mennyiségeket. Nagyon tudatosan kell étkezned ahhoz, hogy mindent be tudj vinni, ezért érdemes táplálékkiegészítőkhöz nyúlnod.

És itt jön a következő pont, vagyis, hogy hajlamosak vagyunk elfelejteni bevenni az asztalon sorakozó tablettákat. Ezért ajánljuk, hogy próbáld ki a folyékony vitaminokat, amivel sokkal egyszerűbben, ráadásul hatásosabban oldhatod meg a vitaminpótlást.

Vitaminszükséglet 50felett
Vitaminszükséglet 50felett

Miért jobbak a folyékony vitaminok?

Alapvetően azért, mert jobban felszívódnak, mint a tablettás változatok, és a bennük lévő hatóanyagok is jobban tudnak hasznosulni. Emellett viszont számos kényelmi szempont is szól mellettük:

  • egyetlen korttyal elintézheted a napi vitaminbevitelt, sokkal gyorsabb tehát, mint egy maroknyi tablettát bevenni
  • nem kell mindig folyadékot keresned hozzá, önmagában is bármikor beveheted
  • azok számára is remek választás, akik nem tudnak lenyelni nagyobb tablettákat, hiszen biztosan nem akad fenn a torkon
  • pluszban még finom is

Ugye, milyen egyszerűnek hangzik? A biofitt.hu oldalon ráadásul minden vitamint meg fogsz találni, amire neked és az egész családnak szüksége lehet.

Mindent egyben – válassz multivitamint!

Ennél pedig már csak egy még jobb megoldás van: a folyékony multivitaminok az összes, a szervezet számára szükséges vitamint és ásványi anyagot tartalmazzák ugyanabban a könnyen kezelhető formulában. A kifejezetten 50 feletti nők számára készített folyékony multivitaminból napi egyetlen adag a teljes vitaminszükségleted fedezi, hiszen a következők mind megvannak benne:

Vitaminok: A, B1, B2, B3, B6, B9, B12, B7, B5, K vitamin

Ásványi anyagok: kalcium, magnézium, cink, szelén, réz, mangán, jód, króm, kálium

Tartsd kézben az egészséged, próbáld ki a folyékony vitaminokat!