Vitaminokkal és táplálékkiegészítőkkel télen is megőrizheted az egészséged

Az egészség megőrzése télen sem lehetetlen
Az egészség megőrzése télen sem lehetetlen

Télen az egészség megőrzése különösen nagy kihívás. Meg kell küzdenünk a hideggel és a sötétséggel, nem beszélve a levegőben terjengő vírusok hadáról. Szerencsére megfelelő védekezéssel az egészség megőrzése sem lehetetlen. Azonban érdemes tudnunk, milyen vitaminokból és ásványi anyagokból tankoljunk fel a betegségek ellen. Összeállításunk ennek kiderítésében nyújt segítséget.

Megfázás ellen

Az egészség megőrzése az immunrendszer karbantartásával kezdődik. Egy erős szervezet ugyanis ellenáll a megfázásnak, és a vírusok ellen is tartja a frontot. Mutatjuk, mikkel turbózhatod fel az ellenálló képességed!

C-vitamin

Placebóval végzett kísérletek bizonyítják, hogy a C-vitamin valóban hatásos a betegségek ellen. A kutatások kimutatták, hogy az egészség megőrzése harminc százalékkal egyszerűbb azok körében, akik rendszeresen C-vitamint fogyasztanak. Megfázás esetén pedig a tünetek enyhítésében nyújt segítséget.

Cink

A cink a C-vitaminnál kevésbé ismert, mégis rendkívül hatásos elem az egészség megőrzéséért folytatott harcban. Amennyiben a megfázás első jeleit követő huszonnégy órában megnöveljük a cink bevitelünket, az jelentősen megrövidíti a betegség időtartamát.

Fájó ízületekre

A hideg és nedves időjárás az ízületeket is kikezdheti. A jó hír, hogy az ízületi fájdalmak kezelésére már rengeteg táplálékkiegészítő tabletta létezik. Nézzük, mely összetevők a legfontosabbak!

Glükozamin

A glükozamin az egyik legismertebb összetevő, ha az ízületek és az egészség megőrzése a tét. Elősegíti a hialuronsav termelődését, ami egyfajta lengéscsillapítóként szolgál, és kipárnázza az ízületeket. Így megszünteti a fájdalom okát, és általa elkerülhetjük a fájdalomcsillapítók állandó szedését.

Kondroitin

A kondroitin és a glükozamin kéz a kézben járnak, felerősítik egymás hatását, így alkotva tökéletes párost. Kutatások is kimutatták, hogy a kondroitin a lehető legjobb megoldás, ha egy bedagadt térd kezeléséről van szó.

Gyomorrontásra

Az egészség megőrzése a táplálkozással kezdődik. Az ünnepek alatt azonban nehéz ellenállni a legkülönfélébb – méghozzá nem is feltétlenül egészséges – falatoknak. A bőség zavara gyakran vezet kellemetlen puffadáshoz, gyomorrontáshoz. Lássuk, hogyan oldhatjuk meg ezt a problémát is!

Probiotikumok

Beleinkben baktériumok kényes egyensúlya tartja fenn a rendet. Az ünnepek alatti lakmározások azonban könnyen felboríthatják gyomrunk érzékeny bioszféráját. Ilyenkor kerülnek képbe a probiotikumok, amik segítenek visszaállítani a rendet, és újra harmóniába egyengetni a felbolydult emésztőrendszert.

Aktív szén

Az aktív szén milliónyi mikroszkopikus pórusa segíti a testünkben felgyülemlő mérgező anyagok kiszűrését. Felszívja a gázokat és a savakat, amik a kellemetlen tüneteket okozzák.

(D.R.)                                                                                            A cikk forrása itt >>

Tarts otthon aktív szenet, gyógyít és szépít!

Ha a cikkel kapcsolatban bármi eszedbe jutott, írd meg nekünk! Ezt egyszerűen megteheted ide kattintva  >>