Világhódító szemléletváltás: aludjon jól, és közben belülről táplálja a bőrét!

Nottevit Beauty Sleep

A nagy kérdés, hogy hogyan lehet igazán hatékonyan táplálni bőrünket! Egy izgalmas új szépségápolási trend arra a kérdésre is választ ad, miért nélkülözhetetlen a pihentető, jó minőségű alvás a bőr egészségéhez!

Ahogy a „beauty sleep” kifejezés is jelzi, a szépség a jó alvással kezdődik. Nem is gondolnánk, hogy a bőr sejtjei a mélyalvás szakaszaiban éjjel kétszer olyan gyorsan regenerálódnak, mint nappal, köszönhetően az alvás közbeni fokozott kollagén termelődésnek. Ez az anyag felelős a bőr feszességéért, és éjszaka is csak alacsony kortizol-, azaz stresszhormonszint esetén termel belőle a szervezet megfelelő mennyiséget. Bőrünk állapotát több szempontból is negatívan befolyásolja, ha rosszul alszunk: ilyenkor nem tud csökkenni a kortizolszintünk, ami nem csak gátolja a kollagén-szintézist, de el is kezdi bontani a bőrben található kollagén egy részét.

“A kialvatlanság azonnal látható jelei a dehidratáltság, a szürkés, petyhüdt bőr, a karikás és duzzadt szemkörnyék, illetve a finom ráncok erősebb megjelenése. Ezek az esztétikai hibák nehezen fedhetők el, mert a sminken keresztül is áttűnnek és az ápoló kozmetikumok csak részben tudják orvosolni ezeket a tüneteket”  – mondja Dr. Kriston Renáta bőrgyógyász-kozmetológus, anti-aging orvosszakértő, aki felhívja a figyelmet arra is, hogy ha alvászavarral küzdünk, érdemes gyógynövényes alvássegítőkkel támogatni szervezetünk regenerálódását.

A szakértő szerint a szépségiparban széles körben irányadóvá vált az úgynevezett “beauty-from-within” trend, mely szerint a bőrünk hosszú távú egészsége szempontjából fontos tápanyagokat inkább szájon át tudjuk bejuttatni a szervezetünkbe. A szemléletváltást jól mutatja, hogy az előrejelzések* szerint 2025-re a világ lakossága közel 8 milliárd dollár értékben költ majd az úgynevezett nutrikozmetikumokra. “Bőrünk az elsődleges védelmi vonalunk, mely alapvetően gátként funkcionál, így a hatóanyagokat is csak bizonyos mélységig engedi át, emiatt bőrünket igazán belülről tudjuk táplálni” – hangsúlyozza Dr. Kriston Renáta.

Ebben segít az új Nottevit Beauty Sleep étrend-kiegészítő kapszula is, amely valeriana, komlótoboz és golgotavirág kivonatokkal támogatja a nyugodt, pihentető alvást. Ráadásul ez a kettős hatású, innovatív készítmény az éjszakai kollagén szintézis szempontjából nélkülözhetetlen C-vitamin és a bőr normál állapotának fenntartásához szükséges biotin mellett a szépségiparban használatos hialuronsavat, Naticol® tengeri eredetű kollagént, természetes E-vitamint, karotinoidokat és Veri-te™ transz-rezveratrolt is tartalmaz.

A megfelelő minőségű és mennyiségű alvás tehát kiemelten fontos – a bőrünknek is.

*Forrás: Transparency Market Research, New York