Vigyázz, kész, nosztalgia! Fiatalkorunk 10 kedvenc filmje

Egy jó film a múltból
Egy jó film a múltból

A filmipar magasabban szárnyal, mint valaha, de túltesz egy mai film régi kedvenceinken? A kamaszkorunk, fiatal felnőttkorunk idején debütáló mozifilmek úgy melengetik a szívünket, ahogyan kevés modern felvételnek sikerül. Lássuk kedvenc összeállításunkat!

1. Holdkórosok

Moonstruck (official trailer) Cher

Deutsches Bette Midler & Cher Forum: www.bettemidler.eu

Cher és Nicolas Cage főszereplésében futott be 1987-ben a romantikus vígjáték, melyben a főszereplő, Loretta, halálosan beleszeret vőlegénye öccsébe. A bonyodalmak és a romantika mesterien fonódnak egybe. Nem véletlenül nyert Oscar-díjat is alakításáért a mindig csodálatos Cher.

2. Micsoda nő!

Pretty Woman (1990) – Official Trailer

The movie that revealed Julia Roberts! Edward is a rich, ruthless businessman who specializes in taking over companies and then selling them off piece by piece. He travels to Los Angeles for a business trip and decides to hire a prostitute.

Hogyan is maradhatna le a listáról Julia Roberts és Richard Gere klasszikusa? Az 1990-es vígjátékban egy üzletember halálosan beleszeret egy prostituáltba, és igazi úri hölgyet farag belőle. Mindegy, hogy hányadszor látjuk a filmet, garantáltan újra és újra elolvad tőle a szívünk.

3. Harry és Sally

When Harry met Sally… (1989) – Trailer HD Remastered

When Harry met Sally… (1989) Directed by Rob Reiner Starring Billy Crystal and Meg Ryan The original trailer remastered in 1080p. NOT official. Fan-remake.

Ha van film, mely őszintén mutat be férfi és nő közötti barátságot, hát ez az. Meg Ryan és Billy Crystal zseniálisat alakít. Vigyázz, nehogy rájöjj, hogy te is mindig szerelmes voltál a fiú barátodba!

4. Mielőtt felkel a nap

Before Sunrise – Trailer

An American college student (Academy Award-nominated Ethan Hawke – “Training Day,” “Snow Falling on Cedars”) is 14 hours away from leaving Europe and returning to the United States. But a chance encounter with a French student (Julie Delpy – “An American Werewolf in Paris,” “Europa, Europa”) leads to a spontaneous and ultimately romantic excursion to Vienna where the two share their experiences about life and love before he heads back home.

A valaha készült legromantikusabb és legvalódibb trilógia első részét 1995-ben mutatták be. A történetben két idegen egy bécsi éjszakán szeret egymásba. A 2004-es folytatásban újra találkoznak Párizsban, majd a trilógia utolsó részében 9 évvel később ismét együtt láthatjuk őket a vásznon. Mind a filmben, mind a való életben 9 év telik el a részek között, így ez a valaha volt legélethűbb romantikus történet.

5. Ghost

GHOST TRAILER

Theatrical Trailer

Kevesen bírják könnyek nélkül végignézni ezt a filmet. Forró szexjelenet, megható cselekményszál és váratlan fordulatok várnak a nézőkre. Ha a dráma története önmagában nem lenne elegendő, ott van Patrick Swayze és Demi Moore kifogástalan alakítása.

6. Flashdance

Flashdance (1983) Trailer

Jennifer Beals April 15, 1983

„Micsoda érzés!” – énekli a főcímdalban Irena Cara, és jobban mi sem jellemezhetnénk ezt a filmet. Ha valami igazán motivált álmaink megvalósítására, az ez a film volt. Ideje megmutatni lányainknak is, ha véletlenül még nem látták.

7. E.T., a földönkívüli

E.T.: The Extra-Terrestrial Official Trailer #1 – Steven Spielberg Movie (1982) HD

Subscribe to TRAILERS: http://bit.ly/sxaw6h Subscribe to COMING SOON: http://bit.ly/H2vZUn Subscribe to CLASSIC TRAILERS: http://bit.ly/1u43jDe Like us on FACEBOOK: http://goo.gl/dHs73 Follow us on TWITTER: http://bit.ly/1ghOWmt E.T.: The Extra-Terrestrial Official Trailer #1 – Steven Spielberg Movie (1982) HD A troubled child summons the courage to help a friendly alien escape Earth and return to his home-world.

A legmeghatóbb gyerekfilm igazolja, hogy egy igaz barátság nem ismer határokat. Ha egy űrlény és egy kisfiú galaxison átívelő barátságot képes kialakítani, akkor mi is hihetünk az igaz szeretetben. Steven Spielberg zseniálisan ötvözve a gyermekmesét és a tudományos-fantasztikus történetek világát.

8. Tizenhat szál gyertya

Sixteen Candles Official Trailer #1 – Molly Ringwald Movie (1984) HD

Subscribe to TRAILERS: http://bit.ly/sxaw6h Subscribe to COMING SOON: http://bit.ly/H2vZUn Subscribe to CLASSIC TRAILERS: http://bit.ly/1u43jDe Like us on FACEBOOK: http://goo.gl/dHs73 Follow us on TWITTER: http://bit.ly/1ghOWmt Sixteen Candles Official Trailer #1 – Molly Ringwald Movie (1984) HD Sixteen Candles Trailer – Directed by John Hughes and starring Molly Ringwald Justin Henry Michael Schoeffling Haviland Morris and Gedde Watanabe Directed by John Hughes.

Kamaszkorunk egyik legviccesebb vígjátékában érdekes képet kapunk a tizenhat évesek udvarlási szokásairól. Ha nevetésre vágyunk, mindenképp nézzük újra ezt az 1984-es filmet.

9. Holt költők társasága

Dead Poets Society (1989) – Trailer HD Remastered

Dead Poets Society (1989) Directed by Peter Weir Starring Robin Williams The original trailer remastered in 1080p. NOT official. Fan-remake. To the memory of Robin Williams.

Peter Weir filmje segít, hogy megértsük, milyen is egy valamire való pedagógus. Robin Williams nem csak robotoknak tekinti diákjait, sőt. Kezükbe ad minden olyan tudást, mely egy igazán értékes élet leéléséhez szükséges. Ha van film, mely mondanivalója sohasem avul el, az ez a klasszikus.

10. Grease

Grease (1978) Trailer

John Travolta, Olivia-Newton John June 1, 1978

Soha nem megy ki a divatból anyukáink kedvenc filmje sem, a Grease, melyben John Travolta és Olivia Newton-John igazi rózsaszín ködbe röpítenek minket. A zenés-táncos produkció képernyők elé bilincselte kislánykori énünket, és magas elvárásokat szült a nyári szerelmekkel kapcsolatban is.

Mihályi Fruzsina

5 dokumentumfilm, mely garantáltan megváltoztatja a világnézetedet

Ha a cikkel kapcsolatban bármi eszedbe jutott, írd meg nekünk! Ezt egyszerűen megteheted ide kattintva  >>