Csak azért, mert nem szeretnénk húst hússal enni, nem kell lemondanunk a nyári sütögetések örömeiről. A grillezés és a nyársazás ugyanis könnyedén kivitelezhető más hozzávalókkal is. A vegetáriánus saslik például remek ötlet arra, hogyan lehet feldobni a tábortüzes nyársazást, húsmentes falatokkal. Szeretnél többet tudni? Olvass tovább, és ismerd meg vegetáriánus saslik receptjeinket!
Színes, zöldséges, vegetáriánus saslik
Nem csak az ízlelőbimbóinkat kényezteti, de egészségünknek is jót tesz ez a vidám, színes vegetáriánus saslik. Íme, hogyan készíthetjük el a hétvégi kerti partira!
Hozzávalók
- 2 kisebb méretű cukkini
- 1-1 piros, sárga és zöld kaliforniai paprika
- 8 szem gomba
- koktélparadicsomok
- 1 foghagyma
- 1 teáskanál szárított zöldfűszer keverék
- ¼ pohár olívaolaj
- 2 evőkanál balzsamecet
- Só és bors a fűszerezéshez
Elkészítés
Szeleteljük a zöldségeket nagyjából egyforma méretű kockákra és helyezzük őket egy nagy tálba. Adjuk hozzá az olívaolajat, a passzírozott fokhagymát, a fűszereket és az ecetet, majd jól keverjük el! A vegetáriánus saslik elkészítéséhez már csak fel kell tűznünk a zöldségeket a nyársra, és mehetnek is a már meleg grillsütőbe! Süssük őket nagyjából negyedórán át, amíg szépen meg nem barnulnak a zöldségek!
Kecskesajtos kukoricacső saslik
Mielőtt azt hinnénk, hogy a vegetáriánus saslik nem lehet több különböző zöldségek sorozatánál, ki kell, hogy ábránduljunk. Ez a kecskesajtos kukorica recept ugyanis minden várakozásunkat felülmúlja, méghozzá hús nélkül!
Hozzávalók
- 3 kukoricacső felharmadolva
- ¼ pohár majonéz
- 230 gramm morzsolt kecskesajt
- 6 gerezd foghagyma apróra vágva
- 2 jalapeno paprika apróra vágva
- só és bors
- 1 teáskanál füstölt paprikapor
- 2 evőkanál friss koriander levél apróra vágva
Elkészítés
Amíg bemelegszik a grill, húzd fel a kukoricákat a nyársra! Amint felmelegszik a sütő, grillezzük rajta a kukoricát úgy tíz-tizenöt percig, amíg szépen meg nem pirul. Ezután vegyük le a tűzről, és egy kés segítségével vékony rétegben kenjük be majonézzel. Egy tálba keverjük össze a kecskesajtot, a foghagymát, a jalapeno paprikát, a sót és a borsot, majd forgassuk bele a kukoricákat. Végül hintsük meg a füstölt paprikával és korianderrel. Azon nyomban fogyasztható!
Rumos, ananászos saslik
A vegetáriánus saslik egyik legnagyobb előnye, hogy főétel helyett desszertként is tálalhatjuk. Erre bizonyíték a következő recept, a rumos- ananászos édesség, nyárson.
Hozzávalók
- 1 kilogramm ananász felszeletelve, meghámozva
- 220 gramm kristálycukor
A rumos mártáshoz
- 240 gramm porcukor
- 2 evőkanál rum
- 1 evőkanál citromlé
Elkészítés
A mártás hozzávalóit öntsük egy tálba és keverjük simára! Amint kész van, fedjük le és hagyjuk pihenni. Eközben elkezdhetjük előmelegíteni a grillt, közepes hőmérsékletre. Az ananász darabokat húzzuk fel a nyársra, és forgassuk meg cukorban, mielőtt a grillre tennénk őket. Minden oldalát grillezzük két percig, amíg a cukor el nem kezd karamellizálódni. Tálaláshoz öntsük le a mártással!
(D.R.) A cikk forrása itt >>
Kerti partit rendezel? Ajánlunk egy vega és egy húsos grill receptet
Ha a cikkel kapcsolatban bármi eszedbe jutott, írd meg nekünk! Ezt egyszerűen megteheted ide kattintva >>