Vegetáriánus saslik receptek, mert nyársalni hús nélkül is lehet!

Egy vegetáriánus saslik hamar sikert arat
Egy vegetáriánus saslik hamar sikert arat

Csak azért, mert nem szeretnénk húst hússal enni, nem kell lemondanunk a nyári sütögetések örömeiről. A grillezés és a nyársazás ugyanis könnyedén kivitelezhető más hozzávalókkal is. A vegetáriánus saslik például remek ötlet arra, hogyan lehet feldobni a tábortüzes nyársazást, húsmentes falatokkal. Szeretnél többet tudni? Olvass tovább, és ismerd meg vegetáriánus saslik receptjeinket!

Színes, zöldséges, vegetáriánus saslik

Nem csak az ízlelőbimbóinkat kényezteti, de egészségünknek is jót tesz ez a vidám, színes vegetáriánus saslik. Íme, hogyan készíthetjük el a hétvégi kerti partira!

Hozzávalók

  • 2 kisebb méretű cukkini
  • 1-1 piros, sárga és zöld kaliforniai paprika
  • 8 szem gomba
  • koktélparadicsomok
  • 1 foghagyma
  • 1 teáskanál szárított zöldfűszer keverék
  • ¼ pohár olívaolaj
  • 2 evőkanál balzsamecet
  • Só és bors a fűszerezéshez

Elkészítés

Szeleteljük a zöldségeket nagyjából egyforma méretű kockákra és helyezzük őket egy nagy tálba. Adjuk hozzá az olívaolajat, a passzírozott fokhagymát, a fűszereket és az ecetet, majd jól keverjük el! A vegetáriánus saslik elkészítéséhez már csak fel kell tűznünk a zöldségeket a nyársra, és mehetnek is a már meleg grillsütőbe! Süssük őket nagyjából negyedórán át, amíg szépen meg nem barnulnak a zöldségek!

Kecskesajtos kukoricacső saslik

Mielőtt azt hinnénk, hogy a vegetáriánus saslik nem lehet több különböző zöldségek sorozatánál, ki kell, hogy ábránduljunk. Ez a kecskesajtos kukorica recept ugyanis minden várakozásunkat felülmúlja, méghozzá hús nélkül!

Hozzávalók

  • 3 kukoricacső felharmadolva
  • ¼ pohár majonéz
  • 230 gramm morzsolt kecskesajt
  • 6 gerezd foghagyma apróra vágva
  • 2 jalapeno paprika apróra vágva
  • só és bors
  • 1 teáskanál füstölt paprikapor
  • 2 evőkanál friss koriander levél apróra vágva

Elkészítés

Amíg bemelegszik a grill, húzd fel a kukoricákat a nyársra! Amint felmelegszik a sütő, grillezzük rajta a kukoricát úgy tíz-tizenöt percig, amíg szépen meg nem pirul. Ezután vegyük le a tűzről, és egy kés segítségével vékony rétegben kenjük be majonézzel. Egy tálba keverjük össze a kecskesajtot, a foghagymát, a jalapeno paprikát, a sót és a borsot, majd forgassuk bele a kukoricákat. Végül hintsük meg a füstölt paprikával és korianderrel. Azon nyomban fogyasztható!

Rumos, ananászos saslik

A vegetáriánus saslik egyik legnagyobb előnye, hogy főétel helyett desszertként is tálalhatjuk. Erre bizonyíték a következő recept, a rumos- ananászos édesség, nyárson.

Hozzávalók

  • 1 kilogramm ananász felszeletelve, meghámozva
  • 220 gramm kristálycukor

A rumos mártáshoz

  • 240 gramm porcukor
  • 2 evőkanál rum
  • 1 evőkanál citromlé

Elkészítés

A mártás hozzávalóit öntsük egy tálba és keverjük simára! Amint kész van, fedjük le és hagyjuk pihenni. Eközben elkezdhetjük előmelegíteni a grillt, közepes hőmérsékletre. Az ananász darabokat húzzuk fel a nyársra, és forgassuk meg cukorban, mielőtt a grillre tennénk őket. Minden oldalát grillezzük két percig, amíg a cukor el nem kezd karamellizálódni. Tálaláshoz öntsük le a mártással!

(D.R.)                                                                                          A cikk forrása itt >>

Kerti partit rendezel? Ajánlunk egy vega és egy húsos grill receptet

Ha a cikkel kapcsolatban bármi eszedbe jutott, írd meg nekünk! Ezt egyszerűen megteheted ide kattintva  >>