A vegán utazók kínjain segítünk

A vegán életmód betartás nyaralás alatt még nehezebb

A vegán életmód időigényes. Pótolni a hús és a tejtermékek adta tápanyagokat nagy kihívást jelent a hétköznapokban is, nem hogy egy utazáson. Mindegy, hogy a vegán vagy a vegetáriánus étkezés pártján állsz, új környezetben, messze a jól bevált bioboltjaidtól és zöldségárusaidtól, nem lesz egyszerű betartanod az étrendedet. Íme pár tipp, mely segítségedre válhat külföldön. 

Nézz utána a helyi konyhának!

A vegán életmód rengeteg utánajárást igényel itthon is. Állandóan bújod az összetevők listáját, az éttermekben speciális rendeléseket adsz le? Idegen nyelvi környezetben, egy teljesen más kultúrában még nehezebb a dolgod. Végezd el a kötelező kutatásokat még utazás előtt. Ha szerencséd van, a helyi specialitások között nem kevés vegán ételt találsz, melyekhez könnyen hozzájuthatsz majd akárhol a környéken. Előre derítsd ki, mely állati termékek a legnépszerűbbek az országban, így tudatosan rendelhetsz majd attól mentes ételeket az éttermekben.

Készülj fel a helyi nyelvből is!

Sajnos a vegetáriánus életmód sem egységes mindenhol. Találkozhatunk olyanokkal, akik vegánnak vagy vegetáriánusnak vallják magukat, mégis fogyasztanak egyes húsféléket. Fontos, hogy a célországod nyelvén is készülj fel hasznos kifejezésekkel, mint „nem eszek húst” vagy „tejmentes”. Írd le őket egy papírra, mely mindig legyen nálad! A helyiek segíthetnek a megfelelő kiejtés elsajátításában is.

Tölts le étteremkereső applikációt!

Az applikációk világának köszönhetően már pár kattintással értesülhetsz a közeledben lévő vegán és vegetáriánus éttermekről. Utazás előtt telepítsd ezeket a hasznos alkalmazásokat, így könnyebb lesz a speciális étkezés.

Keress indiai és közel-keleti konyhákat!

Ha a helyi specialitások nem is felelnek meg igényeidnek, az indiai és az arab konyha vegán-párti. Szinte mindenhol megtalálhatóak ezek a nemzetközi konyhafélék, így te is hozzájuthatsz húsmentes főételekhez.

Apartman ellátás nélkül

Ha teheted, inkább ne foglalj ellátást a hotelekben, apartmanokban. Saját konyhával uralhatod, hogy mit eszel meg. Magadra főzhetsz, így nem kell tartanod attól, hogy félreértitek egymást a pincérrel, és végül mégis oda nem való hozzávalók kerülnek az ételedbe.

Ne add fel! Próbálj meg hű maradni életmódodhoz, légy kitartó! Külföldön is élnek vegán társaid, ezt mindig tartsd szem előtt!

(M.F.)

A cikk forrása itt >>