Védd az ízületeidet! Mire jó a bokaszorító?

A bokaszorító véd a sérülésektől és megtartja a bokát.

Ha neked is fontos az ízületeid védelme, akkor olvasd el tippjeinket a bemelegítés fontosságáról és a bokaszorító előnyeiről!

Félsz a bokasérülésektől? Esetleg már átestél rajta, és szeretnéd folytatni a mozgást, de a laza bokaszalagjaid miatt nem mersz hozzákezdeni? Szerencsére több dolog is van, amivel megelőzheted a bajt, vagy korrigálhatod a már kialakult sérüléseket. Nagyon fontos, hogy edzés előtt melegítsd be megfelelően a bokaízületet, de sokat segít a bokaszorító használata is.

Bemelegítés

Minden mozgásos tevékenység előtt szükség lenne rá, de sajnos sokan megfeledkeznek róla. A bemelegítés felkészíti az izmokat és az ízületeket az igénybevételre, fokozza azok vérellátottságát, így nagyban hozzájárul a sérülések megelőzéséhez. A bokaízületet a leginkább bokakörzésekkel, illetve a spiccelő/pipáló lábfej váltakozásával tudod bemelegíteni.

Hasznos még az is, ha megpróbálsz a külső, majd a belső talpéleden néhány lépést tenni, vagy csak testsúlyt ráhelyezni néhány mp-ig. Az ízület mobilitásának fokozására is vannak hasznos gyakorlatok, de ha nagyon beszűkült a mozgás, akkor érdemes olyan órákat és edzőket látogatnod, ahol a lazítás, mobilitás van a fókuszban.

Mire jó a bokaszorító?

A bokaszorító nagy hasznodra lehet, ha a sérülés már kialakult, esetleg egyéb okok miatt a bokaszalagok gyengék, ezért nem tartják megfelelően az ízületet. Ilyenkor a Bokarögzítő, bokaszorító kiegészíti a szalagok szerepét, és extra támogatást nyújtva tartja a bokát mozgás közben.

A bokaszorító véd a sérülésektől és megtartja a bokát.

Nemcsak sportolásra, hanem mindennapi használatra is alkalmas. Légáteresztő anyagának köszönhetően nem kell attól tartanod, hogy megizzad alatta a lábad, így meleg időben is használható. Kialakításának köszönhetően pedig a nyomás és a tartás erősségét magadnak tudod szabályozni, így biztosan nem lesz túl szoros vagy túl gyenge.

Valamint kiválthatja a fáslival való tekercselést, ami sokkal hosszadalmasabb folyamat, és időbe telik megtanulni. A bokaszorító egyszerűen, gyorsan felhelyezhető a lábra.

Nyújtás

Bár az ízületeket nem lehet nyújtani, a körülötte lévő izmokat igen. Az edzés végén történő nyújtás szintén baleset megelőző tulajdonságokkal bír, így fontos, hogy az se maradjon el a testmozgás után. Ezenkívül időnként egy jó masszázs is sokat javíthat az izmok állapotán, főleg a görcsök oldásában, izom egyensúlytalanságok javításában van szerepe.

További közérzet javító, egészséget támogató termékek az Otthoni Cuccok webshop-ban!