Vasaló nélkül mentem el nyaralni, mégsem gyűrött a ruhám!

Szükséges vasaló a nyaraláshoz? Dehogy!
Szükséges vasaló a nyaraláshoz? Dehogy!

Végre megérkeztek a szállodába és boldogan felütöd a bőröndöd. Megpróbálsz előtúrni egy csinos ruhát a vacsorához, de egy valamire nem számítottál. Mindened gyűrött, vasaló meg persze sehol. Ennek ellenére ne ess pánikba! Íme, néhány trükk, amikkel vasaló nélkül is megszabadulhatsz a gyűrődésektől!

Vesd be a hajszárítót!

Ha nincs is minden szállodai szobában vasaló, hajszárító szinte az összesben akad. Terítsd ki a ruhát egy egyenletes felületre és irányítsd a hajszárítót a gyűrődésre, körülbelül öt centi távolságból! Végezd el a műveletet a ruha színén és hajtásán is! Ezzel a trükkel a gyűrődések a szemed előtt simulnak ki.

Gőzöld ki a zuhany alatt!

Zárkózz be a fürdőszobába, csukd be az összes ajtót, ablakot és vegyél egy forró fürdőt! Akaszd a ruhát a lehető legközelebb a gőzfürdőhöz! Mire befejezed a zuhanyzást, a forró levegő elvégzi a vasaló dolgát.

Használj nedves törülközőt!

Simítsd ki a blúzod egy sima felületre! Ezután egy nedves törölközővel nyomkodd le a mély gyűrődéseket! Majd akaszd fel és hagyd megszáradni! Így az anyag kidobja a gyűrődéseket.

Vízforralós gőzölés

Egyszerű konyhai praktika a vasaló pótlására, ha a vízforralót vetjük be. Forralás közben ugyanis épp annyi gőz szabadul fel, ami elég lehet egy egész öltözet rendbe tételéhez.

Vasedény

Amennyiben úgy érzed, hogy a ruhád mindenképpen a vasaló erejére szorul, van megoldás! Keress egy megfelelő méretű fémlábast, és forralj benne vizet! Öntsd ki az edény tartalmát és használd a lábos forró fenekét vasalóként! Helyezd a gyűrődésre és már ki is simítottad!

Dobd a szárítóba!

Ez a megoldás nem biztos, hogy mindig kéznél van, de nem árt észben tartani. Elképzelhető ugyanis, hogy egy szállodában van közös szárítógép. Permetezd be a gyűrött ruhát egy kis vízzel és mehet a szárítóba! Dobj be mellé egy-két puha ruhadarabot, például zoknit, és indítsd be a gépet negyed órára! Néhány jégkockát is melléjük tehetsz, hiszen a szárítóban gőzzé változik és tovább segíti a gyűrődések eltüntetését.

(D.R.)                                                                                             A cikk forrása itt >>

Meddig higiénikus halogatni az ágynemű mosását?

Ha a cikkel kapcsolatban bármi eszedbe jutott, írd meg nekünk! Ezt egyszerűen megteheted ide kattintva  >>