Varázsolj őszi hangulatot a lakásodba! Gyors dekorációs ötletek otthonra

Dekorációs ötletek őszre
Dekorációs ötletek őszre

Ki ne szeretne csodás őszi hangulatot varázsolni az otthonába? Íme a dekorációs ötletek, amelyek elkészítése remek kikapcsolódás, az alapanyagokért pedig csak körül kell nézned a természetben. 

Őszi lámpás

Nem is hinnéd, hogy pár levélből és sütőpapírból milyen remek lámpásokat készíthetsz. A dekorációs ötletek száma végtelen.

Az elkészítéséhez vágd szét a sütőpapírt négy darab 5×12-es lapra, majd hosszabbik oldalukat hajtsd félbe. Helyezz leveleket (lehet az friss, kiszárított vagy mű) az összehajtott sütőpapírba. Ezután forraszd össze egy alacsony hőfokra állított vasalóval. Az elkészült lapokat illeszd össze egy tető nélküli kockává, majd az élek mentén ragaszd össze őket. Helyezz bele egy elemmel működő örökmécsest, és már kész is van a dekoráció, amely melegséggel tölti meg otthonod.

Levél tál

Néhány műanyag levél könnyedén átváltozhat egy aranyos tállá, csak egy kis kreativitás szükséges hozzá.

Fújj fel egy lufit (minél nagyobb a mérete, annál nagyobb tálat kapsz), és helyezd bele egy kisebb tartóba, hogy rögzíteni tudd. A tál elkészítéséhez szalvétatechnikát használunk. A lufi felszínét borítsd be ragasztóval, majd helyezd rá a leveleket színükkel lefelé. Miközben dolgozol, a levelekre is kenj ragasztót, hogy összetapadjanak. Fedd be a lufi felét levél- és ragasztórétegekkel, majd hagyd, hogy megkössön. Az utolsó lépés a lufi kilyukasztása. A levéltál belsejéből szedd ki a ballon maradványait és már el is készült a kreatív dekoráció.

Az ősz színei

Ékesítse ajtódat egy őszi színekben pompázó koszorú, melyet bármilyen anyagból elkészíthetsz, ami az évszakot jellemzi.

Akár a kertedből, akár egy hobbiboltból is beszerezheted a koszorú alkotórészeit. Variálhatod a száraz és a friss növényeket, de ha egy igazán tartós dekoráció a cél, dolgozz inkább kiszárított anyagokkal.

Szerezz be egy általad választott méretű tűzőhabból (vagy más néven oázisból) készült karikát, melybe a virágokat szúrhatod. Itasd át vízzel, majd kezdd a rendezést. A díszítőelemeket elhelyezheted színük, anyaguk, vagy méretük szerint. A rögzítésben segíthet pár gombostű, vagy ragasztó is. Az elkészült dekorációt akaszd az ajtódra és meséld el büszkén, hogy te készítetted.

(K.D.)

A cikk forrása itt >>