Van már okos karórád? Így válaszd ki a megfelelőt!

A karóra választás egy okosóra esetében még nehezebb
A karóra választás egy okosóra esetében még nehezebb

A karóra választás nehezebb feladat, mint amilyennek tűnik. A választék ugyanis hatalmas és zavarba ejtő. Amennyiben elkapkodjuk a döntést, honnan tudjuk, hogy jól választottunk? Esetleg nem látunk meg egy másikat, ami még jobban tetszik, és még inkább hozzánk való? Egy olyan, hosszútávra szóló döntés, mint a karóra választás, sok apró lépésen alapszik, amelyeken segítünk átlendülni. Tudd meg, mik a karóra választás alaplépései, és szerezd be az igazán neked való darabot!

Egy mutatós okosóra
Egy mutatós okosóra

A típussal kezdd!

A karóra választás első és legfontosabb lépése a típus kiválasztása. Az analóg óra számlapján lehetnek arab vagy római számok, illetve csak rovátkák. A digitális óra egy LCD vagy LED kijelző segítségével mutatja meg a pontos időt. Az analóg/digitális pedig ennek a kettőnek a kombinációja. Az, hogy milyen helyzetekben viselnénk, az a karóra választás kritikus pontja. Az analóg ugyanis alkalmakra és üzleti rendezvényekre, illetve randikra, míg a digitális változat hétköznapokra, sportoláshoz ajánlott.

Fedezd fel az anyagot!

A tok – azaz az óra szerkezetét magába foglaló váz – és a szíj anyaga a karóra választás második fontos kérdése. A tok készülhet műanyagból vagy fémekből, a vastól kezdve a titániumon át az olyan nemesfémekig, mint az arany vagy az ezüst. A szíj lehet mű vagy igazi bőr, illetve a tokkal megegyező fém. A karóra ára természetesen egyenes arányban nő az anyag értékével.

Az óraszerkezet fontos

Az óraszerkezet adja meg a karóra működésének elvét. A quartz, a mechanikus és az automatikus közti különbség megértése a karóra választás következő állomása. Az automatikus órák a legolcsóbbak, a digitális órák is ezen az elven működnek. A quartz már egy fokkal drágább és többféle típusban is elképzelhető. Ez azonban időnként elemcserére szorul. A legelegánsabb, egyben a legdrágább és legmacerásabb megoldás a mechanikus óra. Ez ugyanis időről időre kézi felhúzásra szorul.

Válassz márkát!

A karóra választás nem kevés utánajárást igényel. Ugyanis ha már végiglépkedtél az előző pontokon, meg kell találnod a kritériumaidnak megfelelő márkát is. Végig kell nézned, melyik cég kínálja a megfelelő karórát, méghozzá a kitűzött költségvetésen belül.

A puding próbája

Ahhoz, hogy megbizonyosodhass róla, hogy a karóra választás sikeres volt, fel is kell próbálnod a szerencsés darabot. Ekkor dől el, hogy tényleg illik-e a személyiségedhez, és passzol-e a csuklódra. Fontos, hogy ne csúszkáljon a kezeden, de ne is szorítsa el a vérkeringésed. Ne legyen túl nagy a számlap, de azért könnyen le tudd olvasni, ha ránézel. És ami a legfontosabb, hogy érezd kényelmesnek és természetesnek a viseletét.

(D.R.)  A cikk forrása itt >>

A környezetbarát ékszer most igazán divatba jön

Ha a cikkel kapcsolatban bármi eszedbe jutott, írd meg nekünk! Ezt egyszerűen megteheted ide kattintva  >>