Válás 50 felett: ezek a leggyakoribb okok

Válás 50 felett: mindkét félnek nehéz
Válás 50 felett: mindkét félnek nehéz

Tudtad, hogy a házasságok több mint 50 százaléka válással végződik, amikor a felek elérik az 50-60 éves kort? Az adat megdöbbentő és rémisztő egyben. Vajon mik az okai, hogy végül a válás 50 felett mégis bekövetkezik?

Érzelmi kötelék hiánya

A nők 50 felett leggyakrabban azért adják be a válókeresetet, mert nem érzik, hogy megfelelő mértékben kötődnének párjukhoz. A mindennapos rutin lehet, hogy működik kettőjük között, együtt ébrednek, reggeliznek, elmennek dolgozni, majd délután együtt nézik a tévét, de igazi lelki kapocs nincsen közöttük. Miután a gyerekek kirepülnek, sokan nem egymás felé, sokkal inkább egymástól elfelé fordulnak. A válás 50 felett gyakran elkerülhető lenne, ha a felek megpróbálnák újra megtalálni az utat egymáshoz.

Szegényes kommunikáció

A kommunikáció a kulcs ahhoz, hogy kapcsolódjunk a másikhoz. Tudtad, hogy a sikeres házassághoz például nem is kell, hogy ugyanolyan érdeklődési köreitek legyenek? Sokkal fontosabb, hogy hogyan kommunikáltok, hogyan tudjátok megosztani egymással azt, ami foglalkoztat benneteket. A válás 50 felett is kiküszöbölhető, ha asszertíven kommunikálunk.

Távolságtartás

Sokak küzdenek azzal, hogy megfelelően mutassák ki érzéseiket. 50 felett sok házasság ellaposodik, érzelmek csak akkor ülnek ki az arcokra, amikor veszekedésre kerül sor. Fontos, hogy ne tartsunk távolságot, hogy ne hidegüljünk el teljesen egymástól. Mennyire figyelünk oda a partnerünkre? Mennyire vagyunk jó hallgatóság? Megéri elgondolkodnunk ezeken a kérdéseken.

Boldogtalanság

50 felett egy válás leggyakrabban annak köszönhető, hogy a házasság nem elégíti ki a szükségleteinket, nem nyújtja nekünk azt, amit elvárhatnánk tőle. Nem vagyunk boldogok és előnyeit sem igazán látjuk a párkapcsolatnak. Mindenki a maga boldogságáért felelős, így akik úgy érzik, megkeseredtek, fontolóra kell, hogy vegyék: maradnak vagy távoznak.

(M.F.)                                                                                             A cikk forrása itt >>

Hogyan hat a válás a gyerekekre? Leleplezünk 2 mítoszt.

Ha a cikkel kapcsolatban bármi eszedbe jutott, írd meg nekünk! Ezt egyszerűen megteheted ide kattintva  >>