Utazz még a tömeg és a forróság előtt! Tavaszi úti célok Európában

A tavaszi úti célok között szerepel Izland is
A tavaszi úti célok között szerepel Izland is

Szeretnél egy kis inspirációt meríteni, mely tavaszi úti célok felé vedd az irányt? Elmerülnél a természet szépségeiben vagy inkább városi romantikára vágysz? És mindezt még azelőtt szeretnéd, hogy mindent elárasztanak a turisták és tikkadsz a hőségtől? Akkor mindenképpen olvasd el válogatásunkat! Mi megmutatjuk, melyek a legszebb tavaszi úti célok, te pedig kiválaszthatod, hova mennél el legszívesebben.

Izland, Reykjavík

A tavaszi úti célok egyik legkülönlegesebb állomása Reykjavík, Izland fővárosa. A kompakt kis főváros ugyanis egyedülálló természeti képződmények közvetlen közelében fekszik. A Gullfoss vízesés, a Thingvellir Nemzeti park és a meleg vizű források mind rövid autóútnyi távolságra fekszenek. Ezen kívül – a tavaszi úti célok közül – Izland páratlan állatvilágával is kiemelkedik. A főváros kikötőjéből minden nap indulnak sétahajók, melyek fedélzetéről hosszúszárnyú bálnákat, fehércsőrű és barna delfineket csodálhatunk meg.

Spanyolország, Sevilla

Sevilla sokkal több meglepetést tartogat, mint a narancsok, a flamenco vagy a bikaviadal. Ezek mellett ugyanis Andalúzia fővárosa a tavaszi úti célok közül páratlan kulturális emlékeivel is kiemelkedik. Itt található Európa egyik legrégebbi, a mai napig használatban lévő palotája, az elbűvölő Alcazar, valamint a világ legnagyobb gótikus katedrálisa is. Sevillát azért érdemesebb a tavaszi úti célok listájára írni, mivel szinte egész nyáron tikkasztó, negyven fok feletti hőmérséklet fogad minket éjjel-nappal. Idén május 4. és 11. között azonban a Feira de Abril-t, a legendás sevillai tavaszi vásárt is megcsodálhatjuk.

Görögország, Thesszaloniki

A görög kikötőváros igazi reneszánszát éli. Kiváló tavaszi úti cél az építészet szerelmeseinek, hiszen a városban római, bizánci és török eredetű épületekkel is találkozhatunk. Thesszaloniki gazdag macedón örökséggel bír, valamint a közelében archeológiai területekre is ellátogathatunk, úgy mint Philippi és Vergina. A város három és fél kilométer hosszú tengerparti sétánya pedig árnyékos parkoknak, kilátóknak, bároknak és hangulatos éttermeknek ad otthont.

Hollandia, Amszterdam

Csatornák, biciklik és tulipánok. Amszterdam a tavaszi úti célok netovábbja. Elveszhetünk a kis utcáiban, sörözhetünk egy kerthelyiségben ülve, vagy éppen kipróbálhatjuk a holland sajt- különlegességeket. Ugyanakkor Amszterdam kivételes szépművészeti értékeiről sem szabad megfeledkeznünk. A Van Gogh Múzeum és a Rijksmuseum kötelező látnivaló a festészet szerelmeseinek.

Dánia, Koppenhága

Koppenhága talán a legtisztább levegőjű főváros Európában. A környezetbarát város ugyanis minden részletében a praktikusságra lett tervezve, méghozzá úgy, hogy kedvezzen a bicikliseknek. A tavaszi úti célok eme északi gyöngyszeme nem csak rendezettségével, de parkjaival is elvarázsol minket. És ha mindez még nem lenne elég, szórakozzunk egy kicsit a Tivoliban, Koppenhága XIX. századi vidámparkjában.

(D.R.)                                                                                          A cikk forrása itt >>

A felkészültség a nyugodt utazás legnagyobb titka, ezekre figyelj!

Ha a cikkel kapcsolatban bármi eszedbe jutott, írd meg nekünk! Ezt egyszerűen megteheted ide kattintva  >>