Utazz ismeretlen helyekre!

Az úti cél lehet ismeretlen hely is
Az úti cél lehet ismeretlen hely is

Európa tele van elképesztő látványosságokkal, amikért az egész világról áramolnak ide a turisták. De mi van akkor, ha kicsit kevésbé felkapott úti cél után vágyunk? Adunk néhány tippet, hol kapcsolódj ki legközelebb, ha Európa rejtett szépségeire vagy kíváncsi. 

Samos-Kokkari, Görögország

Samos szigetét rengeteg legenda övezi. Nem csak a matematika atyjának, Pythagorasnak a szülőföldje, de a görög mitológiából ismert istennő, Héra otthona is. Tökéletes úti cél, ha érintetlen természetre vágysz. Festői hegyek, barlangok és kanyonok adnak teret a kikapcsolódáshoz.

Civita di Bagnoregio, Olaszország

Civita egy bájos középkori városka, amihez egy hosszú, kőhíd vezet fel a dombra Bagnoregioból. Mára lakosai szinte mind eltűntek, ezért kapta a Haldokló város becenevet. Csak néhány gazdag olasz család vásárol itt házat nyaraló gyanánt. Ha különleges hangulatra és nyugalomra áhítozol, az úti cél Civita!

Rothenburg, Németország

Rothenburgban a szemed előtt elevenedik meg a középkor és reneszánsz hangulat. Akárhová nézel, korhű részletekbe botlasz. A házak, a szökőkutak, a cégérek sok száz évvel repítenek vissza az időben.

Rocamadour, Franciaország

A szent város kastélya szédítő magasságban, egy szikla legtetejére épült. Alatta kis házak és kápolnák húzódnak meg, amelyek közül több az UNESCO Világörökség része. Nyolc templom épült a sziklába, amelyek egyike a Fekete Madonnát rejti. A Madonnának csodás erőt tulajdonítanak és zarándokokat csábít a településre. Rocamadourt páratlan természeti adottságai miatt is érdemes meglátogatni. Természetvédelmi területen fekszik, mészkő fennsíkok, zöld mezők, és kis tavak, források tarkítják a tájat.

Bohinj, Szlovénia

Bohinj az Alpok legdélkeletibb csücskében fekszik, a Júliai-Alpok szívében. A régió több völgyet, tavat, mesés látképeket rejt magában. Csodálatos úti cél, ahol túra útvonalak és a kristálytiszta Bohinj tó várja a kirándulókat, Budapestről csak néhány órányira.

Santana, Madeira – Portugália

Santana egy kis község Madeira északi partján. Különlegességét az itt épült és fennmaradt, tradicionális házaknak köszönheti. Farmerek használták őket a sziget benépesítése kezdetén. Háromszög alakúak, szalma tetővel, fehérre festett falakkal, kis piros ajtókkal és kék keretes ablakokkal.

(D.R.)

A cikk forrása itt >>