Utazások, melyekre minden nőnek el kell mennie

Egy utazás egyedül szinte kötelező
Egy utazás egyedül szinte kötelező

Az utazás egyedül vagy társaságban bizonyítottan a legjobb hangulatfokozó, karrier szempontjából is előnyös tevékenység, illetve jó lehetőség arra, hogy az ember növelje az önbizalmát. Összeszedtük azokat az utazástípusokat, amiket még életében minden nőnek be kéne iktatnia.

Relaxálós utazás

Ideje elszabadulni a természetbe, valamilyen távoli helyre, az erdő közepére vagy egy nyugodt tengerpartra. Erre az utazásra semmit és senkit sem kell magaddal vinned, kikapcsolódni mész, testben és lélekben egyaránt.

Származással kapcsolatos utazás

Mindenképpen el kell látogatnod egy olyan helyre is, mely a felmenőidnek valamiért fontos volt. Lehet ez akár egy régi nyaraló, a lényeg, hogy ne hagyd le a listádról. Egy ilyen utazás közelebb hozhat a származásodhoz, önmagadhoz és az identitásodhoz.

Vonatút

Vonattal utazni olcsó, ráadásul több helyre is eljuttathat. Magadba szívhatod a tájat, miközben árkon-bokron túl jársz. Megéri egyes országokon átvonatozni, így több arcát is felfedezheted a helynek.

Last-minute utazás

Nem csak a fiatalok lehetnek spontának. Ideje lehúznod a listádról a last-minute utazást neked is, ha eddig még nem tetted meg. Ne tervezz semmit előre, csak utazz, és hagyd, hogy az út írja meg a forgatókönyvet!

Hobbi túra

Szereted az olasz konyhát? Irány Olaszország! Megbolondulsz a tulipánokért? Irány Hollandia! Minden nőnek egyszer az életében el kell utaznia valahova, ami a hobbijaihoz kötődik.

Barátnős utazás

A fentebb felsorolt utazásokra sem kötelező egyedül menni, utazhatunk a családdal és a barátokkal is. De egy barátnős utazást mindenképpen kötelező beiktatnunk életünk során. A barátokra szánt minőségi idő nagyon fontos, az új élmények gyűjtése szintúgy.

Utazás egyedül

Legalább egyszer az életben minden nőnek el kell utaznia teljesen egyedül is. Örökké növeli majd az önbizalmadat, ha csak erre az útra gondolsz, hiszen tudni fogod: képes voltál rá, hogy egyedül is végigcsináld. Mindenképpen biztonságos helyet érdemes választani ehhez az utazástípushoz.

Aktív utazás

Mind tudjuk, mennyire fontos a testmozgás az egészségmegőrzés érdekében. Miért ne tennénk egy utazás főszereplőjévé a testmozgást? Búvártúrára, kirándulós útra vagy biciklis utazásra egyaránt elmehetünk, így nem csak új kihívás elé állítjuk magunkat, de az egészségünkért is teszünk valamit.

Road trip

Lehagyhatatlan a listáról egy olyan utazás, ahol mindvégig mozgásban vagyunk. Csak ülj be az autóba, és indulj el a megtervezett (vagy nem megtervezett) útvonalon! Motelekben, panziókban szállj meg, de sehol se maradj túl sokáig!

(M.F.)  A cikk forrása itt >>

Hogyan szórakoztasd magad, ha egyedül utazol?

Ha a cikkel kapcsolatban bármi eszedbe jutott, írd meg nekünk! Ezt egyszerűen megteheted ide kattintva  >>