Utazás online – járd be a világot és szórakozz otthonról!

Az utazás online is szórakoztató

A karantén bizony nem könnyű, és még ki tudja, hogy meddig tart. Így pedig, hogy itt a tavasz, még inkább mehetnéke támad az embernek. Viszont ha másik oldalról nézzük a dolgot, óriási szerencse, hogy ez mit most történik, az internet korában, amikor lényegében minden elérhetsz online. Gondolj csak bele, mi lett volna, ha 20 évvel ezelőtt kényszerülsz otthonodban maradni hetekig! Akkor valóban el lettél volna zárva a világtól mobiltelefon és internet nélkül. Most viszont lényegében bármit megtehetsz otthonról, amire egyébként vágynál, csak kicsit újra kell gondolnod a programokat. Megmutatjuk, hogyan lehetséges a kiállítások és koncertek látogatása, valamint az utazás online!

Látogass kiállításokat a kanapédon ülve

Tavaly óriási érdeklődés közepette került megrendezésre a David Lynch kiállítás. A Kis történetek című tárlat több előadása is teltházas volt, ezért biztosan sokan le is maradtak róla. A szürreális műveket felvonultató kiállítás bepillantást nyújt az ikonikus rendező elméjébe és világára, és most mindezt online is megnézheted. A Műcsarnok ugyanis virtuálisan mindenki számára elérhetővé tette a nagy sikerű tárlatot, amit hivatalos oldalukon te is megnézhetsz.

Az elmúlt években több kiállítás is megrendezésre került Munkácsy Mihály műveiből. Ha mindig tervezted megnézni, de valahogy lemaradtál róla, most pótolhatod! A Magyar Nemzeti Galéria jóvoltából a Variációk a realizmusra címet viselő kiállítás is elérhető online. A virtuális teremben pedig Munkácsy mellett Mednyánszky László, Fényes Adolf és Koszta József műveit is megtekintheted.

Hallgass koncerteket akár pizsamában

Március közepén a Müpa teljes digitális médiatárát megnyitotta a nagyközönség számára, így 80 koncertfelvételt és közel 40 teljes irodalmi estet nézhetsz végig online. Az oldalon hazai és nemzetközi művészek koncertjei között is válogathatsz, és még csak regisztrálnod sem kell hozzá. Ha kedveled a könnyűzenét és a kortárs irodalmat, vagy ha szeretnéd művelődésre felhasználni az otthon töltött időt, mindenképp látogass el az oldalra!

Az utazás online is lehetséges

Reménykedünk benne, hogy legalább a nyár második felét már a szokott módon élvezhetjük, de addig sem kell lemondanod a világjáró utakról – csak éppen most tedd otthonról. A Google és az intézményi virtuális séták segítségével ugyanis az utazás online is megoldható, még csak ki sem kell másznod az ágyból hozzá. Egyetlen kattintással ott lehetsz például az Edinburgh-i állatkertben! A Google Art & Culture nevű oldalán a világ számos múzeumát, nevezetességét járhatod be az egered – vagy éppen TouchPad-od – segítségével. De ha csak úgy vándorolnál a világban, egyszerűen írj be egy úti célt a Google-be és a Street View aprócska emberkéjével sétálgass kedvedre bárhol a világban.

Forrás: WeLoveBudapest és PrimeWomen