Unaloműző játékok, amelyekkel lekötheted a gyereket egy hosszú kocsiúton

Az utazás gyerekkel rákészülést igényel
Az utazás gyerekkel rákészülést igényel

Nyaralni indul a család, az úti cél azonban nem a szomszédban van. A kocsi tele csomagokkal, a gyerekek (vagy unokák) épp, hogy csak bepréselődnek a hátsó ülésre. Amennyiben szerencsénk van, az út egy részét átalusszák, azonban nem kalkulálhatunk ezzel biztosra.

Jobb, ha van a tarsolyunkban néhány unaloműző játék, hogy elfeledtessük velük az utazás fáradalmait. Íme, néhány unaloműző ötlet, a kütyüktől a kitalálós játékokig, amikkel elszalad az autóban töltött idő!

Rajzfilmek

Manapság már bármelyik kütyünk megteszi tévé képernyőként. Laptop, tablet, telefon, csak le kell töltenünk rájuk gyerekeink (vagy unokáink) kedvenc rajzfilmjét, és máris kész a tökéletes unaloműző. Amennyiben teljes csöndre vágyunk az első ülésen, a fejhallgatókról se feledkezzünk meg!

Rendszámtábla játék

Ezt az unaloműző játékot az egész család együtt élvezheti! Válasszatok ki egy rendszámot, ami éppen szembe jön, és adjatok ötleteket, minek lehet a rövidítése. Tegyük fel a HMZ-287 rendszám jelentheti, hogy Hagyma Mentes Zóna, esetleg Hová Menjünk Zoli. Aki a legviccesebb, legeredetibb ötlettel áll elő, az nyeri a kört. Meg fogsz lepődni, milyen kreatívak a csemeték ebben a játékban!

Szólánc hírességekkel

A hagyományos szóláncot egy kicsit megcsavarva gondolkodtató, unaloműző játékot űzhetünk. Gondoljunk egy hírességre – lehet író, színész, zenész, vagy akár rajzfilmfigura -, és használjuk családneve kezdőbetűjét a következő név felfűzésére. Elton John – Jack Nicolson – Nicole Kidman és a többi. Amennyiben az egyik játékosnak több mint fél perc gondolkozási időre van szüksége, kiesett.

Ott vagyunk már?

Hogy elkerülhessük, a világ legbosszantóbb kérdését, egy unaloműző kincskeresést ajánlunk. Előre nyomtasd ki az út térképét csemetéidnek és találj ki feladatokat hozzá! Például jelöljenek be minél több várost, amin keresztülhaladtok, esetleg mondják meg, melyik miről híres. Így az egész út során tudni fogják, éppen merre jártok, és nem nyaggatnak majd a folyamatos “Ott vagyunk már?” kérdéssel.

Állat-les

Minden gyerek imádja az állatokat. Útközben pedig olyan vadállatokkal is találkozhattok, melyeket az udvaron nem igen láttok. Figyeljétek az utat és számoljátok, hány őzet, rókát, esetleg nyulat vagy pockot láttok az út során. Az ilyen találkozások nagy élmények a gyerkőcöknek, és a kihegyezett figyelem unaloműző játéknak is beillik.

Énekeljetek!

Ne felejtsd el eltenni a gyerekek kedvenc lemezeit sem! Hallgathattok együtt gyerekdalokat, vagy akár a saját kedvenceiteket is megismertethetitek velük a kocsiban. Együtt énekelve és élvezve a zenét pedig gyorsan eltelik majd a kocsiban töltött idő.

(D.R.)                                                                                            A cikk forrása itt >>

Zökkenőmentes utazás gyerekkel? Nem lehetetlen!

Ha a cikkel kapcsolatban bármi eszedbe jutott, írd meg nekünk! Ezt egyszerűen megteheted ide kattintva  >>