Újragondolt klasszikusok: az idei őszi divat meglepetései

A 2018-as őszi divat ismét felfedezte a bőrt
A 2018-as őszi divat ismét felfedezte a bőrt

Hogyan néz ki egy erős, független nő a #metoo világában? Mit próbálnak meg sugallni nekünk a tervezők? Hogyan lehet a nőiség éltetését kifejezni a szabás, a gombok és a minták segítségével? A 2018-as őszi divat nem kis sikerrel válaszolja meg kérdéseinket. Kifinomult, erőteljes és kényelmes. Mert mi az igazi divat lényege, ha nem az, hogy jól érezzük magunkat a ruháinkban?

Állat minta

 

Megvadulsz az állat mintáért? Akkor jó hír, hogy ezzel a tervezők is így vannak. Idén ősszel ugyanis minden vadállat terítékre kerül: a leopárdtól a zebráig a tigrisen át a párducig. A 2018-as őszi divat a női hatalom, a függetlenség, az egyenlőség és az önmegvalósítás jegyében született. És ezt mi sem fejezi ki jobban, mint egy vad, állat mintás öltözet tetőtől talpig. Be mered vállalni?

Angyal – bőrben

A selyem és a bársony mind nagyon szép, de mit viseljek, hogy tényleg komolyan vegyenek? Az idei őszi divat erre is megoldást nyújt. Hiszen mi adhatna erőteljesebb kisugárzást, mint egy figyelemre méltó bőrruha?

Köpeny helyett pelerin

Nem hibáztathatjuk a tervezőket, hogy szó szerint értelmezik a nők szuper erejét. Végre egyre több nő szerez kiemelt politikai hatalmat, egyre több színész és énekesnő áll ki fontos ügyekért a nyilvánosság elé. Tiszteletükre az őszi divat a szuperhős köpeny kifinomultabb változatával, a pelerinnel kampányol.

Ezüst golyó

Amennyiben 50 év múlva is divatos akarsz lenni, töltsd fel ezüsttel a ruhatárad! A 2018-as őszi divat ugyanis igencsak futurisztikus fordulatot vett. Néhány tervező elgondolkodott, mit fognak viselni a nők a jövőben, és eszerint alkották meg kollekciójukat.

A halhatatlan gyapjú

Amennyiben a jövő nem vonz, nyugodtan visszaugorhatsz a múltba is. Erzsébet királynőnek hála ugyanis, a gyapjú sosem fog kimenni a divatból. Az őszi divat örök darabja a tweed, rendkívül elegáns külsőt kölcsönöz, és szinte mindenhez passzol.

Rozsdabarna

Az őszi divat színvilágában is igyekszik visszaadni az évszak hangulatát. Éppen ezért merészen bánik a barna különböző árnyalataival, a sötétbarnától a rozsdán át, egészen az okkersárgáig. Kombináld őket bátran, hiszen a természetben sem barnul minden falevél ugyanolyan árnyalatban!

Rakoncátlan rakott szoknya

Egyszer csak azon kapod magad, hogy fodros, ráncos, berakásos ruhák tömegével pakolod tele a bevásárló kosarad. Ami persze teljesen érthető, hiszen egy fodros felső farmerral, vagy egy harmonika berakásos szoknya pulóverrel erőlködés nélkül sikkes. Az elegáns inget azonban inkább ne erőltesd, hagyd meg a fodrokat a bohókásabb napokra!

(D.R.)                                                    A cikk forrása és még sok őszi összeállítás itt >>

„Elegem lett, hogy kézben vigyem a retikülömet és elhagyjam” – Olvasói levél

Ha a cikkel kapcsolatban bármi eszedbe jutott, írd meg nekünk! Ezt egyszerűen megteheted ide kattintva  >>