Tündököljön dioptriás szemüvegben is

A megfelelő dioptriás szemüveg kiválasztása szeme egészsége érdekében is fontos!

Rendkívüli esemény előtt áll és úgy érzi, hogy az Ön által viselt egyszerű szemüvegben és ruháiban semmivel sem fog kitűnni? Próbálja kontaktlencsével helyettesíteni a szemüveget, de a szemei csupán könnyeznek tőlük? Válasszon tehát olyan szemüveget, amelyben tündökölni fog.

Sok ember nem is tudatosítja, hogy a dioptriás szemüveg hanyag kiválasztásával milyen mértékben ronthatja el a látását. Az alábbiakban szeretnénk néhány tanácsot adni ahhoz, hogy mit nem szabad elfelejtenünk és mit kerüljünk el határozottan a szemüveg kiválasztásánál.

A látást mérni kell

Tudja, hogy kihez forduljon ezzel? Míg a szemorvos elsődlegesen a szem betegségeit vizsgálja, a látásélesség mérésének a specialistája az optometrista. Az optometrista szakszerűen megméri a látása élességét, és ha szembetegséget állapít meg, a szemorvos felkeresését javasolja Önnek.

Ne válasszon szemüveget találomra

dioptriás szemüvegek kínálata már olyan széles, hogy akár élelmiszerboltokban is van választék belőlük. Ha viszont találomra választ szemüveget és általában csak a küllem alapján szokott dönteni, legyen óvatos. A látása veszélyeztetett helyzetben van és az idő előrehaladtával és a rossz minőségű és rosszul megválasztott dioptriáknál minden bizonnyal rosszabbodik.

A kombinációknak semmi sem szab határt

A mai szemüveg kínálat nem csak a dioptriára vagy a keretekre vonatkozik. A szemüvege számos módon alakítható vagy módosítható. Módosíthatja a felületét vagy védekezhet a kék és lila fény ellen. Ami a szemüveg színét illeti, nem csupán színtelen üvegek állnak rendelkezésre. Választhat napszemüveget, polarizált vagy fényre színeződő szemüveget is. Olyan márkával is büszkélkedhet, mint pl. a Dior dioptriás szemüvegei.

A dioptriás szemüveg kiválasztásánál többé már nem csak a dioptriát kell kiválasztania. A Duos.hu kínálatában olyan stílusos szemüvegek találhatók, amelyben Ön minden alkalommal tündökölni fog. Elég csak választania, mert a kínálat hatalmas.