„Túl fiatal vagyok én még ehhez!”

50 fölött legfontosabb az optimizmus!
50 fölött legfontosabb az optimizmus!

50 fölött egyre többet hangoztatjuk: „Öreg vagyok én már ehhez!” No, de álljunk meg egy szóra! Miért kéne megrémülnünk ötven gyertyától? Miért kéne hagynunk, hogy kifogjon rajtunk az idő vasfoga? Ki mondta, hogy egy szám befolyásolhatja, hogyan érezzük magunkat? Ideje átkonvertálni a gondolkodásunkat, és arra koncentrálni, amihez még mindig bőven fiatalok vagyunk. 

Túl fiatal vagyok én még

… ahhoz, hogy a magánytól tartsak. Ha most esetleg egyedül is vagyok, nem jelenti azt, hogy ez örökre így is marad. Ezeregy lehetőségem van rá, hogy új ismerősöket szerezzek, új barátokat találjak, és hogy újra szerelembe essek. Nem hagyom, hogy a magány árnyékot vessen rám.

Túl fiatal vagyok én még ahhoz, hogy együtt éljek valakivel, akivel nem is vagyok boldog.  Nem volna szabad attól tartanom, hogy egyedül halok meg, hiszen még sokára érek az utam végéhez. Ha valaki nem tisztel, nem becsül meg, nem tesz boldoggá, nem ragadhatok le mellette. Hinnem kell az értékeimben és abban, hogy 50 fölött is igazi társat érdemlek.

Túl fiatal vagyok én még ahhoz, hogy lemondjak a szerelemről. Sosem késő felturbózni egy házasságot, ahogyan sosem késő párt tálalni sem. Megérdemlem a szeretetet, a törődést, sőt, a pillangókat is a gyomromban. 50 fölött sem tervezek lemondani a szerelemről.

Túl fiatal vagyok én még ahhoz, hogy lemondjak az intimitásról. Hiába akarja megkeseríteni az életemet a menopauza, nem hagyom neki. 50 fölött sem kell lemondanom az orgazmusról és nem is tervezek így tenni. Megtalálom a módját, hogy visszahozzam a tüzet a házasságomba, hiszen a testiség fontos.

Túl fiatal vagyok én még

… ahhoz, hogy elhanyagoljam a külsőmet. Eljárhatok kozmetikushoz, fodrászhoz és körmöshöz, ha ettől jobban érzem magamat a bőrömben. Mindegy, ki tartja feleslegesnek a szépítkezést, én 50 fölött sem tervezek megszűnni nőnek lenni.

Túl fiatal vagyok én még ahhoz, hogy lemondjak a divatos ruhákról. Csak mert már nem olyan feszes a fenekem, mint a régen, és nem állnak olyan peckesen a melleim, mint annak idején, még nem jelenti azt, hogy nem érezhetem magamat nőnek. Követhetem a divatot és költhetek csinos ruhadarabokra, ha ez tesz boldoggá.

Túl fiatal vagyok én még

… ahhoz, hogy otthon üljek tétlenül. Nem kell kalandok, élmények és programok nélkül telniük a napjaimnak, hiszen az energia még bőven túlteng bennem. Nem állok készen rá, hogy egy helyben bámuljam a falat, és azon rágódják, hová szaladtak az évek.

Túl fiatal vagyok én még ahhoz, hogy ne szőjek karrier célokat. Nem csak a húsz éveseké a világ, úgyhogy nem tervezem feladni az álmaimat. Nem késő munkahelyet váltani, nem késő új területen kipróbálni magamat, de nem késő saját vállalkozásba kezdeni sem. Hiszek magamban és abban, hogy nem csak háziasszonyként vagyok briliáns.

Túl fiatal vagyok én még

… ahhoz, hogy akármilyen betegség ellen feladjam a harcot. Küzdeni fogok, ha a sors akadályokat is görget elém, hiszen szeretném látni, ahogyan felnőnek a gyermekeim, és szeretnék fogócskázni a kertben az unokáimmal. Nem adom fel, akármilyen betegség is érjen!

Túl fiatal vagyok én még ahhoz, hogy azt higgyem, mindent láttam. Lehet, hogy fiatalként sokat utaztam, vagy lehet, hogy egyszerűen elhitettem magammal, hogy 50 fölött már nem járhatom be a világot, utazni viszont kortól függetlenül mindig érdemes. Annyi mindent nem láttam még ezen a bolygón.

És te mihez vagy még mindig túl fiatal?

Mihályi Fruzsina

Lehetsz 50 fölött is mentálisan egészséges, ezekre figyelj oda!

Ha a cikkel kapcsolatban bármi eszedbe jutott, írd meg nekünk! Ezt egyszerűen megteheted ide kattintva  >>