Tudtad, hogy az ápolt láb igazi erőssége az egészség? Így tartsd formában!

Az ápolt láb elsősorban egészséges
Az ápolt láb elsősorban egészséges

Ugyan még csak most kezdjük a tavaszt, így a papucsok és a szandálok nem kerültek elő a szekrényünkből, azért a lábak ápolásáról ilyenkor sem illik megfeledkezni. És nem is csak a lábak szépségére érdemes odafigyelni, hanem az egészségükre is. Tanácsaink segítenek, hogy az ápolt láb leginkább egészséges lehessen.

Tornáztasd a lábadat!

Ezt akár a munkahelyeden, ülő pozícióban is csinálhatod. Mozgasd a lábujjaidat, szorítsd össze őket, majd nyújtóztasd ki! Végezz pár bokakörzést is! Álló helyzetben hasznos lehet, ha az egyik talpad alá teniszlabdát (golflabdát) helyezel, és azzal masszírozod a lábadat. A lábujjaid alatt is megpróbálhatod egyiktől a másikhoz juttatni.

Ne csak nyáron pedikűrözz!

Az ápolt megjelenéshez elengedhetetlen egy szép pedikűr. Nyáron kifejezetten kötelező, de télen sem árt, ha van. A lábujjkörmöket mindig rövidre kell vágni, így kerülhető el a benövés, betörés, elfertőződés. Ha túl nagy a körmünk, a zárt lábbelik csak baleseteket okoznak. Előfordult már a történelemben, hogy csak orvosi beavatkozással lehetett kijavítani a betört körmök által okozott problémákat.

Távolítsd el az elhalt bőrt!

A sarok reszelése fontosabb, mint hinnénk! De a száraz bőrt nem csak a sarkaknál, hanem a lábujjaknál is érdemes eltávolítani, így megspórolhatjuk magunknak a felesleges lábfájást. Miután eltüntettük az elhalt bőrt, használjunk lábkrémet! Sokan a kozmetikai termékek helyett az almaboros-ecetes lábfürdőre szavaznak, mely nagyszerűen képes eltávolítani az elhalt bőrt.

Viselj dupla zoknit!

Ha túrázni indulunk, vagy csak egy a szokottnál hosszabb séta vár ránk, megéri két zoknit felvennünk. Mindenképpen megéri beruházni túrazoknira is, mely olykor ugyan igen borsos áron kapható, de öt évig garantáltan hasznát vesszük. Jó befektetésnek bizonyul, hiszen a lábfájást is megspórolhatja nekünk.

Viseld a megfelelő lábbelit!

Közel sem mindegy, hogy túrázáshoz milyen cipőt választunk magunknak. Számoljunk a dupla zoknival is, így akár fél-egy számmal nagyobb cipőt is vehetünk. A váltócipőkön is megéri elgondolkodni, nem mindegy, hogy a munkahelyen milyen cipőben ücsörgünk egész nap. A megfelelő lábbeli kiválasztásáról már korábban írtunk nektek.

(D.R.)                                                                                             A cikk forrása itt >>

Egyszerű sarokpuhítás és könyökápolás napról napra

Ha a cikkel kapcsolatban bármi eszedbe jutott, írd meg nekünk! Ezt egyszerűen megteheted ide kattintva  >>