Tudtad? A bőrápolás ősszel egészen más, mint nyáron!

A bőrápolás ősszel is éppen olyan fontos, mint nyáron

Vége a forró nyárnak, az időjárás rohamosan változik. Bőrünk pedig nehezen alkalmazkodik az új körülményekhez. Kiszárad, hámlik és elveszti ragyogását. A megfelelő bőrápolás ősszel azonban segíthet hamar helyrerázni, sőt megelőzni a problémákat! Megmutatjuk, mire érdemes odafigyelni, hogy a bőrápolás ősszel is hatásos legyen!

Figyelj a bőrödre!

Nyáron még az olajos bőr is hajlamos kiszáradásra. Azonban ahogy hűl az idő, úgy kezd el újra zsírosodni az arcunk. Ezért a bőrápolás ősszel különbözhet a nyáritól, más termékekre lehet szükségünk. Amennyiben nem vagy biztos benne, mi a legjobb bőrödnek, megbízható tanácsért keresd fel a bőrgyógyászod!

Vigyél rutint a bőrápolási szokásaidba!

A bőrápolás ősszel nagyobb figyelmet kíván, mint nyáron. Szükség van rendszeres hámlasztásra, radírozásra és hidratáló pakolásra is. Érdemes beütemezni, hogy a hét melyik napján mire szánsz időt. Így könnyen egészségesen tarthatod a bőröd, és elkerülheted az irritációt.

Válts olaj bázisú hidratálóra!

A hűvös és száraz levegő igencsak megviseli a bőrünk. Könnyen kiszárad és hámlani kezd, amit érdemes megelőzni. Ezért a bőrápolás ősszel rendszeres odafigyelést igényel, naponta akár többszöri hidratálással. Egy olaj bázisú krém segít védőréteget vonni arcunkra, ami megóv a kíméletlen őszi levegővel szemben.

Ne feledkezz meg a napvédőről!

Csak azért, mert vége a vakációnak, nem szabad a naptejet is a szögre akasztani. Ideális esetben az arckrémed 15-ös SPF napvédő faktorral bír, így nincs szükség külön naptejre. Amennyiben azonban ez nincs így, válassz ásványi alapú, arcra való naptejet! Ezáltal elérheted, hogy a bőrápolás ősszel rendbe tegye a nyáron oly sokat károsodott bőrünket.

Használj hámlasztó arctisztítót!

Az összes őszi bőrápolási rutin közül ilyenkor a hámlasztás a legfontosabb. Segít eltávolítani az elhalt hámsejteket, így arcod friss és élénk maradhat egész ősszel. Használj olaj bázisú, cukros termékeket a radírozáshoz, hogy megőrizd bőröd hidratáltságát. Az őszi bőrápolás akár kémiai hámlasztást is magába foglalhat. Ezzel kapcsolatban azonban mindenképp kérd ki bőrgyógyászod és kozmetikusod véleményét!

A lábakról se feledkezz meg!

Bár hűvösebb időben nincsenek többé kirakatban, mégsem szabad megfeledkezni a lábakról sem. Az őszi bőrápolás tartalmazzon hámlasztást a talpakon is, különben jövő nyáron isszuk meg a levét!

(D.R.)                                                                                             A cikk forrása itt >>

A megfelelő arcápolás 50 felett téged is megfiatalít

Ha a cikkel kapcsolatban bármi eszedbe jutott, írd meg nekünk! Ezt egyszerűen megteheted ide kattintva  >>