Tudod, mit kensz magadra? Ezek rejlenek a szépségápolási termékekben

A szépségápolási termékek rejtett összetevői

Te mi alapján választasz szépségápolási terméket? Ugye, hogy a márka és a csomagolás mellett az illat is elsődleges szempont? Sokan vagyunk így ezzel, és persze nem is csoda, hiszen mind szeretnénk, ha kellemes illat lengene minket. Olyan jó érzéssel tud eltölteni, amikor még délután is érzed magadon a parfümöd vagy a frissen mosott ruhád illatát!  Pedig sokszor éppen az illatanyag a káros összetevő a termékben, így hosszú távon komoly egészségügyi kockázatnak teszed ki magad.

Soha nem gondolnád, mi minden rejlik szépségápolási termékekben

A Stink! című dokumentumfilmből egészen megdöbbentő dolgokat tudhatsz meg. Nézzünk néhány abszurdnak hangzó, mégis igaz tényt arról, mennyi vegyi anyaggal vesszük körbe magunkat:

  • Az évtizedek óta az eleganciát jelképező Chanel 5-ös parfüm összetevői között egyes, WC-tisztítókban is megtalálható anyagok is vannak
  • Az illatosított termékek címkéjén feltüntetett “fragrance” kifejezés közel 4000 vegyi anyagot jelölhet, azt pedig soha nem fogod megtudni, hogy pontosan mi is van az adott termékben, ugyanis üzleti titok tárgyát képezi
  • Egy átlagos (amerikai) nő vérében több mint 280 vegyi anyag mutatható ki, de az igazán ijesztő, hogy már a kutatásban résztvevő újszülöttek vérében is közel ugyanennyi volt jelen
  • A hosszan tartó illatért sok esetben a ftalátok (phthalates) felelnek, amit azonban számos kutatás hozott összefüggésbe olyan egészségügyi kockázatokkal, mint az asztma, a mellrák kialakulása vagy éppen a meddőség.

Ezek után kétszer is meg fogod gondolni, hogy mit veszel le az üzletek polcairól, igaz? Na de akkor mit tegyél?

Válassz természetes kozmetikumokat!

A természetes összetevőkből készült szépségápolási termékek esetében pontosan tudod, hogy mit rejt a csomagolás. Akár sminkterméket, dezodort, sampont vagy tusfürdőt keresel, megszámlálhatatlanul sok természetes alternatívát is találsz.

Ezek fő összetevői ráadásul olyan jótékony hatású gyógynövények, amik számos egyéb módon is hozzájárulnak szépséged és egészséged megőrzéséhez. Ilyen univerzális csodaszerek például az aloe vera, a kókuszolaj vagy éppen a rózsavíz.

Korábbi cikkeink közül bőven szemezgethetsz, és megtudhatod, mi alapján válassz természetes szépségápolási termékeket!

Kezdjük például az arcápolással:

A legjobb természetes arcápolók a kamrádból