Egy felmérés szerint tíz nőből hét eszik süteményt, édességet vagy csokoládét, hogy enyhítse a stresszt, ami az egészséges életmód szempontjából veszélyes. Az édességeken kívül a pizza és a chips a legelterjedtebb fogás a stressz csökkentésére. Ezekről az ételekről persze tudjuk, hogy pozitív hatással vannak az elménkre, testünknek viszont legtöbbjük kifejezetten káros lehet.

Az egészséges életmód nem egyenlő a finomságok megvonásával

Étkezési tanácsadók szerint a fenti ételeket kiválthatjuk az alábbiakkal, amelyeket tetszőleges receptek alapján készíthetünk el:

–  Tökmag

–  Chia mag

–  Lazac

–  Teljes kiőrlésű rizs

–  Quinoa mag

–  Csicseriborsó

–  Kókusz

–  Spárga

–  Spenót

–  Bab

Tudatos táplálkozással megszűnik a bűntudat

Alex Blossom szerint a gyorsételek fogyasztása miatt letargikusan, fáradtan érezhetjük magunkat, és ezek a fogások a gondolkodásunkra is negatív hatással lehetnek. Ha az egészséges életmód nem számít, gyorsételek mellett döntünk, akkor lelkiismeret-furdalásunk lesz, hiszen tudjuk, hogy testünknek káros anyagokat fogyasztottunk. Ha tudatosan táplálkozunk, elkerülhetjük ezt a bűntudatot. Szakértők szerint éppen táplálkozásunkkal sodorjuk magunkat a szomorú élet felé.

Nem szabad túlzásokba esni

Mindig gondold át kétszer, mit készülsz elfogyasztani, és egyáltalán éhes vagy-e. Vizsgáld meg, hogy amit megenni készülsz, milyen hatással lesz a szervezetedre, és ha már megetted, elégedett leszel-e magaddal. Csak annyit egyél, amennyit boldogan elfogyasztasz. Bármit is eszünk, kellemetlen érzés, ha túlzásba visszük. Ez is az egészséges életmód része, figyelj oda erre is!

Az életmódváltás 50 felett is lehetséges, ha alkotsz néhány új szabályt

(K.D.)

A cikk forrása itt >>