A rendes otthon titka 3 egyszerű szokás

A rendetlenség bizonyos szint után már nem otthonos
A rendetlenség bizonyos szint után már nem otthonos

Próbálsz mindent kézben tartani, mégis összecsapnak feletted a hullámok? Úgy érzed, a káoszelmélet valójában a lakásod körüli állapotokat írja körül? Nem kell többé így lennie! Megmutatjuk, melyek azok a területek, amik szinte minden háztartásban a rumli kiindulópontjai!

Ha kicsit jobban odafigyelsz, és megszervezed, hogyan kezeld ezeket a rendetlenség forrásokat, máris jobb lesz a helyzet. Íme, három szokás, amelyek segítségével a te otthonod is egy csapásra tiszta és rendezett lehet.

1. Rendezett posta, rendezett ház

Kirámolod a postaládát, majd ahogy belépsz a lakásba, ledobod a leveleket a legközelebbi tárolóra. Ahol aztán csak gyűlnek a szórólapok, elfelejtett számlák. Ismerős? A rendezett lakás érdekében azonban ki kell építened egy rendszert, a következő szabályokkal:

  • A szórólapokat, reklám újságokat, amiket el sem olvasol, habozás nélkül dobd a szelektív hulladékgyűjtőbe!
  • A határidős papírokat töltsd ki és tedd el azonnal a helyükre!
  • A gyerekek által hazahordott papírokat is úgy kezeld, mint a postád! Ha nem érdekes, akkor mehet a kukába! Alá kell írni egy dolgozatot? Tedd meg, és már kerülhet is vissza a hátizsákba. Kicsikéd újabb remekművet alkotott rajzórán? Gyűjtsd egy külön mappába, vagy akár fénykép formájában is megtarthatod.
  • Minden más, amit nem tudsz azonnal elintézni, legyen egybegyűjtve! Egy dekoratív kosár ideális tároló, főleg, ha szem előtt van, és nem feledkezel meg róla. Válassz ki egy időpontot, amikor ezekkel a papírokkal foglalkozol, mielőtt túl sok gyűlne össze belőle a kosárkában!

2. Koszos – nem koszos

A rendezett lakás másik fő ellensége a félig koszos ruhahegyek halmaza. Azaz azok a ruhák, amiket már hordtál, de még nincs szükségük mosásra. Viszont a tiszta ruhák közé sem szívesen rakod vissza őket. És ekkor teremtődik meg a káosz második főkolomposa. Egyszer hordott pulóverek és farmerok garmadája lepi el a székek karfáját és háttámláját. Erre tökéletes megoldást kínál a szobainas, vagy egy külön, erre a célra kijelölt ruhaállvány.

3. Sok kicsi sokra megy

Konyhapult, étkezőasztal, fürdőszoba. Mind olyan részei a lakásnak, amikre ha csak egy napig nem figyelünk, máris megesz minket a kosz. Épp ezért kell minden egyes használat után azonnal elpakolni róluk. Csak pár percet vesz igénybe, mégis a rendezett otthon egyik alapfeltétele.

(D.R.)                                                                                             A cikk forrása itt >>

Ha a cikkel kapcsolatban bármi eszedbe jutott, írd meg nekünk! Ezt egyszerűen megteheted ide kattintva  >>