Természetes étvágycsökkentés néhány apró tipp segítségével

Természetes étvágycsökkentés

A legtöbb diéta buktatója egész egyszerűen abban rejlik, hogy nem ehetsz azt és annyit, amennyit akarsz. Sokan emiatt különféle módszerekhez fordulnak, amikkel mérsékelni tudják az étvágyukat. Mielőtt azonban csodaszerek után bújnád az internetet, bemutatunk néhány egyszerű megoldást a természetes étvágycsökkentésre.

Válogasd meg az ételeid

A diétákkal az a baj, hogy sokszor olyan ételekre kényszeríted rá magad, amiktől nyilvánvalóan nem laksz jól. Ezután nem csoda, ha legszívesebben az egész hűtőt felfalnád. Fontos tehát előre leszögezni, hogy a diéta nem jelenti azt, hogy salátát kellene enned salátával!

Ügyelj rá, hogy a főétkezéseid megfelelő mennyiségű fehérjét tartalmazzanak, ezzel kihúzhatod az jóllakottság érzését. Korábbi cikkünkben írtunk már a lassan felszívódó szénhidrátokról is, amikkel órákra biztosíthatod az éhségérzet megszűnését.

Egyél kisebb adagokat

Neked is biztosan ismerős, amikor telepakolod a tányérod, mert túl jól néz ki az étel, de valójában csak a szemed kíván többet, mint a gyomrod. Végtére mégis elpusztítod az utolsó falatig, ha már egyszer kiszedted. Érdemes ezért kisebb adagokat szedni egyszerre, sőt, akár kisebb tányért is választhatsz. Utóbbival becsaphatod az agyad, hiszen azt a hatást kelti, hogy tele van a tányérod.

Hamar pedig azt is megfigyelheted magadon, hogy a kisebb adagok megszokásával összeszűkül a gyomrod, és nem is bírnál már óriás adagokat megenni egyszerre.

Igyál vizet minden étkezés előtt

A víz a természetes étvágycsökkentés igazi nagyágyúja, hiszen egy nagy pohár elfogyasztása után érthető módon kevesebb ételnek „marad hely”. Ezt a trükköt szuperül bevetheted diéta során, ráadásul rögtön a napi vízfogyasztásod is feltornászhatod. A vizet bevetheted falásrohamok esetén is, sokszor ugyanis az agyunk összetéveszti az éhséget és a szomjúságot. Próbáld ki, hogy délután is megiszol egy nagy pohár vizet, és máris nem fog kopogni a szemed.

Legyél tudatosabb

Sokszor egyáltalán nem is az éhség miatt eszünk, hanem mert szomorúak, stresszesek vagyunk, vagy egyszerűen csak unatkozunk. Ha kicsit odafigyelsz magadra, tudatosíthatod, hogy mi az éhséged forrása. Ha például egy órája vacsoráztál, és a TV előtt ülve rád tör az éhség, joggal feltételezheted, hogy nem vagy éhes, csak nasira vágysz a filmhez.

A természetes étvágycsökkentés érdekessége, hogy idővel megszokod az új rendet. Automatikusan nyúlsz a pohárért vagy rögtön beazonosítod, hogy igazából nem is lehetsz most éhes. Így pedig remekül megalapozhatod a hosszú távon is tartható diétádat.

De ha kezdésként valami pluszra lenne szükséged, bevethetsz étvágycsökkentő készítményeket is, fontos azonban, hogy ne dőlj be a reklámoknak: ne várj tőlük csodát! Következő cikkünkben ezeket is bemutatjuk, és segítünk választani.

Fogyókúra vs életmódváltás – Melyiket válaszd a tartós fogyásért?

Kiemelt kép forrása:Food photo created by freepik – www.freepik.com