Tényleg olyan jó az arcmasszírozó roller? Elmondjuk, miért használd!

Arcmasszírozó roller fiatalító hatása

Manapság rengeteg olyan csodaszerként árult arcfiatalító eszköz sorakozik a polcokon, hogy az ember el se tudja dönteni, melyiket vegye. Hát még, ha eleve szkeptikusan állsz az új dolgokhoz. Sokan vannak így az arcmasszírozó roller terén is, amire pedig világszerte nők milliói esküdnek. Hogyan működhet? Miért mondjuk, hogy érdemes kipróbálnod? Elmagyarázzuk!

Mit csinál egyáltalán egy arcmasszírozó roller?

Fokozza a vér-és nyirokkeringést, ezáltal ragyogóvá teszi a bőrt, halványítja a ráncokat és segíti a további ráncok kialakulásának megelőzését. Mindezt pedig mindössze azzal, hogy görgeted az arcodon. Túl szép, hogy igaz legyen?

A héten írtunk már az SMR henger használatáról és működéséről, de egy fontos dolgot mostanra hagytunk: az arcon is lehet alkalmazni a mechanizmust! A korábban említett fascia (ez a rostos, kollagénes kötőszövet) ugyanis az arcban is megtalálható. A henger helyett persze kisebb eszközt kell választanod, erre tökéletes megoldás az arcmasszírozó henger.

Az arcod rollerezésével fokozni tudod a szervezetedben lévő folyadékáramlást, ami egyrészt javítja a sejtek megújulásáért is felelős a tápanyagellátást, másrészt pedig arra ösztönzöd a fasciát alkotó sejteket, hogy növeljék a kollagéntermelést.

Plusz tipp: ha az arcmasszázst megelőzően felviszel egy kicsit kedvenc olajodból vagy arcápolódból a bőrödre, még annak a felszívódását is hatékonyabbá teheted a masszázzsal.

Milyet válassz?

Ha beírod a keresőbe, hogy arcmasszírozó roller, a találatok 90%-át jádeköves-, rózsakvarckőből készült eszközök fogják kiadni. Ezek ára akár 10 000 forint környékén is mozoghat, hiszen manapság rendkívül trendik. Ezzel szemben egy kis görgős arcroller maximum 3000 forintért vásárolható meg, az általunk kívánt masszázs elvégzéséhez pedig ugyanannyira alkalmas.

Hogyan használd?

Elsőként tisztítsd meg alaposan a bőröd. Egyenletes, nem túl lassú tempóban görgesd át vele az egész arcod, valamint a nyakad. A művelet kb 6-10 percig tart, hetente 2-3 alkalommal ideálisan be tudod illeszteni az arcápolási rutinodba.

A rollert rendszeresen tisztítsd meg, ha pedig valamilyen krémmel vagy olajjal együtt alkalmazod, a masszázs után távolítsd el róla a maradékot.

 

Ha még nem olvastad korábbi cikkünket az SMR henger hatékonyságáról, most pótolhatod:

A masszázs henger használata segít megszabadulnod az izomfájdalmaktól

A cikk forrásaként a Balance Academy fasciaelméleti és SMR hengerezési képzése szolgált.

Kiemelt kép forrása: Woman photo created by freepik – www.freepik.com