Tényleg nem hiszünk már a szerelemben 50 felett?

A szerelem 50 felett teljesen átalakul
A szerelem 50 felett teljesen átalakul

Sajnos sok nő jut el életében arra a pontra, ahol a szerelembe fektetett hitét kukába vágja. Lehet akármilyen erős, független, okos és kedves, kívülről mégis jéghegynek tűnik, hiszen nem osztogatja úgy a szeretetét, ahogyan régen tette. Mi vezet odáig, hogy egy nő többé már nem hisz a szerelemben? Egyáltalán, tényleg nem hiszi el, hogy a szerelem 50 felett még létezik, vagy csak kívülről tűnik így?

Túl sokszor égette meg magát

Egy ilyen nő bizony már túl van néhány csalódáson és megpróbáltatáson. Összetört már párszor a szíve, és a sorozatos pofára esések után csak még sebezhetőbbé vált. Az idő arra tanította, hogy ne higgyen az igaz szerelemben, hiszen csak így óvhatja meg a lelkét.

A szerelem 50 felett bonyolult

A megpróbáltatások miatt falakat húzott maga köré, melyek bonyolultabbá teszik őt. Kevés férfi tudja kezelni a nyers őszinteségét. Ahhoz, hogy valaki vele legyen, sok türelemre, kitartásra és megértésre van szüksége, ezek gyakorlása azonban nem megy mindenkinek könnyen. Pont emiatt a nő elkezdi azt hinni, hogy sosem talál olyat, aki képes lesz kezelni a komplex elméjét és viselkedését.

Független és erős

Minden megpróbáltatás csak erősebbé tette. Tisztában vele, hogy nincs szüksége férfire ahhoz, hogy teljes legyen, nem hajlandó beáldozni a személyes boldogságát senkiért sem. Lehet, hogy hisz még a szerelemben, de nem látja már mindenkiben annak lehetőségét, pont ezért nagyon nehezen lel társra.

Nem éri be kevesebbel

ad

Messziről kiszúrja, ha egy kapcsolat csak a felszínen ragyogó. Nem hisz a makulátlan szerelemben, hiszen ilyesfajta vágyálmok dédelgetése csak naivvá tenné. Mivel tisztában van az értékeivel, nem éri be kevéssel sem. Olyan férfira vár, aki megüti a magasan levő lécet.

Hinni akar a „boldogan éltek, míg meg nem haltak”-ban

Nem akarja elengedni vágyait egy működőképes, monogám kapcsolatról. Mégis annyi csalódás érte már, és annyi ellenpéldával találkozott, hogy közel sem biztos abban, hogy ő is megtalálhatja azt az egy valakit, akit neki szánt a sors.

Régimódi

Vannak olyan nők, akik nem vágynak alkalmi légyottokra, komolytalan ismerkedésekre, a szerelem 50 felett nekik mást jelent. Nem játszadoznak, hisznek a monogámiában és a nagy ő létezésében, és hajlandóak is kivárni a sorukat. Még akkor is, ha ezzel azt vállalják, hogy éveken át partner nélkül maradnak.

Inkább lesz egyedül

Ha kell, élete végégig is egyedül marad, nem hunyászkodik meg, nem állapodik meg csak azért, hogy társat találjon magának. Éveken át is képes szingliként élni, emiatt persze sokan azt hiszik, már rég nem hisz a szerelemben, rég nem vágyik rá, pedig ez közel sem biztos, hogy igaz.

(M.F.) A cikk forrása itt >>

A szerelem elmúlik, pedig az volna az élet értelme?

Ha a cikkel kapcsolatban bármi eszedbe jutott, írd meg nekünk! Ezt egyszerűen megteheted ide kattintva  >>