Téli sportok, amelyeket még biztosan nem próbáltál

Hóroller, a téli sportok egyik legújabb eszköze (forrás: odditymal.com)
Hóroller, a téli sportok egyik legújabb eszköze (forrás: odditymal.com)

A síelés és snowboardozás hosszú évek óta a legelterjedtebb téli sportok, de friss felmérésék szerint népszerűségük stagnál. Az igazi lelkesedést manapság már olyan sportok váltják ki, mint a freestyle síelés vagy sígyaloglás. 

Nézzünk meg néhány téli sportot, amikről valószínűleg nem tudtál, hogy léteznek.

Hókajak

Csak idő kérdése volt, hogy a kajakozás szerelmesei megtalálják a módját, hogy kedvenc sportjukat télen is élvezhessék. A befagyott folyók és patakok miatt találták ki a hókajakozást, ami pontosan az, aminek hangzik. Ez a sport kifejezetten veszélyes, sisak és térdvédők viselése kötelező. A legtöbb sípályán be van tiltva, ezért a kezdők eldugott helyeket keresnek, ahová egy oktatóval közösen mennek. Először mindenki könnyebb pályákon kezd, kevés akadállyal és nem túl meredek lejtőkkel. Utána a határ a csillagos ég. Az adrenalinfüggők számára is remek sport, amiben nincs megkötve a kezed, rajtad áll, mit vállalsz be és mit nem.

Hóroller

A hórollert a roller és snowboard szerelemgyerekének is hívják, mivel mindkét eszköz fellelhető benne. A hórollert egy snowboardnak kell elképzelni, azonban a szokásos oldalas ráállás helyett előrefelé nézünk rajta, és van kormánya, hogy könnyebb legyen irányítani. Egy nagyon ötletes megoldás, amit a tőzsgyökeres snowboardosok is élvezhetnek. Mindenkinek ajánlott, hiszen gyors, izgalmas és nem mindennapi!

Jégfal mászás

Valószínűleg a különös téli sportok közül erről már hallottatok, azonban a tévhittel ellentétben nem csak az adrenalin-függők másznak fel a hegyek oldalán. Igazából bárki képes rá, csak megfelelő felszerelés kell, ami garantálja a biztonságunkat. Amennyiben felkeresünk egy oktatót, aki ellát minket pár tippel, becsatol a hevederbe és a kezünkbe nyom két jégcsákányt, már mászhatunk is!

(K.D.)

A cikk forrása itt >>

Segítünk átvészelni a telet, még ha nagyon utálod is!