Téli manikűrdivat, amellyel feldobhatod a zord hideget

A
A "démoni piros" szín sosem megy ki a divatból

Idén télen a manikűrdivat kreatív és bolondos körmökkel kecsegtet. Nem csak a formák, de a színek és minták is különlegesek, sőt kimondottan elegánsak. Lássuk, mit leshetünk el New York, London, Milánó és Párizs kifutóiról, ha érdekel minket a téli manikűrdivat.

Hódító körömformák

Rövid és természetes

Az idei téli manikűrdivat szerencsénkre a praktikusságon alapszik. Elfelejthetjük a lehetetlen hosszú és hegyes körmöket, ezen a télen a rövid, természetes formák hódítanak. Így a tervezők – akárcsak Marc Jacobs és Sonia Rykiel – úgy helyezhetik a hangsúlyt a színárnyalatokra, hogy közben semmi sem vonja el róla a figyelmünket.

Otthonos ovális

Amennyiben egy kicsit hosszabb, de mégsem túl extrém megoldásra vágyunk, az idei téli manikűrdivat az ovális formát ajánlja. A Moschino választása szintén a félhold alakra és a közepes hosszúságú körmökre esett. Ez a forma ugyanis visszafogott, de mégis elég teret ad a díszítések kidolgozásához.

Kocka körmök

Formában és mintában is hódít a négyzet. A klasszikus, tiszta, kockaforma tovább variálható geometrikus fekete-fehér mintákkal, de akár csillogó metál és fekete árnyalatokkal is.

Színválasztás

Szeszélyes színek

A téli manikűrdivat törvényszerűen követi az évszak hangulatát. A hideg beköszöntével a színek is sötétebbek lettek, akárcsak a nappalok. A sötét olíva, meggyes csokoládé és a füstös kékeszöld azonban nem csak egyedi, de uniformizált árnyalatok is, hiszen szinte minden öltözethez jól mutatnak.

Futurisztikus metál

A 2018-ban oly kedvelt metál árnyalatok, mint az arany és a réz 2019 januárjában is tovább hódítanak. A téli manikűrdivat azonban tovább tágítja a palettát, és a szemszínek metálos változatára, valamint a rovarok páncélzatát idéző fényes színekre koncentrál leginkább.

Magas fényű csillogás

Nem minden arany, ami fénylik – vallja a téli manikűrdivat. Ugyanis a metálos árnyalatok mellett a többi szín is helyet kap, már ha kellően fénylik. Használjunk sötét, téli árnyalatokat magas fényhatással, hogy egy kis csillogást csempésszünk a hideg, szürke napokba.

Gazdag piros

A piros örök klasszikus. Az idei téli manikűrdivat azonban a piros gazdag, démoni árnyalataira van kihegyezve. Oscar de la Renta, Zadig & Voltaire és még rengeteg divatcég bízott idén télen is ebben a megkérdőjelezhetetlen választásban.

(D.R.) A cikk forrása itt >>

Hogyan legyen szebb és tartósabb a manikűr?

Ha a cikkel kapcsolatban bármi eszedbe jutott, írd meg nekünk! Ezt egyszerűen megteheted ide kattintva  >>