Téli bőrápolás: egyvalamit biztosan rosszul csinálsz!

A téli bőrápolás alapja a hidratálás
A téli bőrápolás alapja a hidratálás

A hideg és a szél könnyen kikezdi bőrünket. Legérintettebb az arcunk és kézfejünk, hiszen közvetlenül ki vannak téve az elemeknek, ugyanakkor a többi testrészünk sem ússza meg szárazon. Ilyenkor bőrünk kiszárad, hámlik, megrepedezik. A téli bőrápolás azonban segít elkerülni a kellemetlen tüneteket és megtartani bőrünk puhaságát. Hogy hogyan? Kövesd tanácsainkat, és tartsd be a téli bőrápolás lépéseit!

Párásíts!

A bőr tulajdonképpen egy védőfal, ami testünkön belül tartja a vizet. A száraz és hideg bőr azonban nem képes rendesen elvégezni a feladatát. A téli bőrápolás segítségével megakadályozhatjuk, hogy ez előfordulhasson. Meglepetésünkre tehát a téli bőrápolás nem krémekkel kezdődik, hanem a megfelelő környezet kialakításával. Testünknek ugyanis szüksége van rá, hogy a levegő elérjen egy bizonyos páraszintet. A száraz téli levegő és a fűtés megnehezíti a dolgunkat, egy párásító készülék ellenben visszaállítja a természetes légkört.

Gyengéd termékek

A téli bőrápolás nem véletlenül külön kategória. Nyáron szívesen használunk illatosított, könnyed tisztálkodó szereket, amik azonban télen csak tovább szárítják a bőrt. A hidegben érdemes olyan tusfürdőre váltani, ami nem távolítja el a nedvességet a bőr felszínéről, hanem segít azt megtartani.

Nincs több forró fürdő

Amint hazaérsz a fagyos utcáról, nem is vágysz másra, mint egy forró fürdőre.  Csakhogy ez kifejezetten NEM a téli bőrápolás része. Zuhany után a forró víz gyorsan elpárolog, és ha nem hidratálunk azonnal, a bőrön ekcéma-szerű, viszkető vágások jelennek meg. A kiszáradás megakadályozásához kerüld a forró vizet, zuhanyzás után pedig hidratálj ceramidot és hialuronsavat tartalmazó testápolóval!

Még több krémet!

A téli bőrápolás egyik legegyértelműbb, mégsem olyan egyszerű lépéséhez érkeztünk. A megfelelő testápoló kiválasztása ugyanis nem könnyű feladat. Az előző pontban felsorolt szempontokon kívül (ceramid és hialuronsav tartalom) más tényezők is számítanak. Fontos, hogy nehéz, zsíros krémet válasszunk, amit tégelyben árulnak. Használjuk naponta kétszer, lehetőleg reggel és fürdés után. Zuhanyzás előtt pedig érdemes kókuszolajjal bekenni magunkat, így megakadályozhatjuk, hogy a forró víz kiszárítsa bőrünket.

Kevesebb hámlasztás

A téli bőrápolás alatt mindenkire más szabály vonatkozik, ha a hámlasztásra kerül a sor. Nagyon száraz bőr esetében például kifejezetten tilos. Amennyiben viszont bőrünk jól bírja a hideget, heti egyszer megengedett. Így a bőr gyorsabban regenerálódik, és könnyebben magába szívja a hidratáló krémet.

(D.R.)                                                                                             A cikk forrása itt >>

Bőrápolás 50 fölött: ezt minden nőnek ismerni kell (1.)

Ha a cikkel kapcsolatban bármi eszedbe jutott, írd meg nekünk! Ezt egyszerűen megteheted ide kattintva  >>