A télből nyárba utazás felér egy terápiával, te próbáltad már?

A télből nyárba utazás kicserél
A télből nyárba utazás kicserél

Fúj a szél, esik az eső, hűvös a levegő, olykor mindhárom egyszerre. Mindenhol sáljaikba temetkező emberek, náthától kipirosodott orrok, sápadt arcok. Még a forró csokoládé és a meleg húsleves sem kárpótol a borús hideg okozta melankóliáért. Te is elmenekülnél inkább? Szeretnéd a hó ropogása helyett a finom homokszemcséket éreznéd a lábad alatt? 

Megváltozik a táj

Amikor nyáron elutazol, általában egyik meleg éghajlatból kerülsz a másikba. Nem sokat változik a környezet, hisz nyárból nyárba menni nem tartogat sok változatosságot. Ha télen repülsz, a landolás után máris megcsaphat a kellemes meleg szellő, és hirtelen másik világba csöppenhetsz. Az egyetlen esernyő, amivel találkoznod kell, koktélos poharadból lóg majd ki. A környezet kicserélődik, és vele együtt te is. Vízparton ülve könnyebb megfeledkezni a mindennapos problémákról.

Feltöltődhetsz napfénnyel

Nagyon gyakori a téli depresszió és szomorúság. A napsütötte órák száma csekély, az állandó sötétség befolyásolhatja hangulatodat. A melegbe utazás akármilyen kedélyjavítónál jobb gyógyszer lehet. A D-vitamin hiányának pótlása erősíti immunrendszeredet, energiát ad és segít, hogy motiváltabban tarts ki a tavaszig.

A télből nyárba utazás jó befektetés lehet

A hideg, nyálkás időben egy igazán jó dolog mindenképp akad: a karácsony. Mi lenne, ha az ajándékokra szánt pénzt utazásba fektetnéd? Szeretteidnek is jobban esne egy kis pihenés, mint egy új pár cipő vagy pár szakácskönyv. Fogjatok össze, utazzatok együtt egy nagy, közös ajándékként! Télen több költséghatékony ajánlatot is megcsíphettek a légitársaságoknál, utazási irodáknál.

Potenciális úti célok

Miamiban kellemes meleg, pörgő éjszakai élet, bevásárló centrumok tömkelege vár rád. Ha nyugodtabb vidékre vágysz, Hawaiion ukulele dallamra ringathatod magadat álomba a homokos parton.

Costa Ricán csodálatos esőerdőket és élővilágot fedezhetsz fel, kirándulásaidból visszaérve pedig a kristály tiszta víz hullámain szörfözhetsz.

Thaiföld egyre felkapottabb üdülő célponttá vált, hiszen a mesés partszakaszokon az ember minden gondja elszáll. Ha több kalandra vágysz, Srí Lanka is jó úti cél lehet. A szállás és az ellátás nagyon olcsó ezekben az országokban.

Ha most nem is tudsz összespórolni drágább repülőjegyre, a közelbe is menekülhetsz a hideg elől. A Kanári-szigetekre már fapados járatok is repülnek, a szemfülesek akár húszezer forintért is megcsíphetnek retúrjegyeket. Télen is húsz fok körül mozog a hőmérséklet, így fázni semmiképpen sem fogsz. A napsütés a spanyol és a portugál szigeteken is garantált.

(M.F.)

A cikk forrása itt >>