Tegyél végre az állandó fáradtság ellen tippjeinkkel!

Tippek állandó fáradtság ellen

Eddig mindig volt mire fogni: előbb a szürke téli időjárás, aztán a tavaszi fáradtság. De csak nem múlik el, most is úgy érzed magad, mint egy lemerült elem? Lehet, hogy a megoldást az életmódodban kell keresni! Tippjeinkkel segítünk is az állandó fáradtság ellen, neked “csak” annyi a dolgod, hogy meg is fogadd őket!

Keresd a hibát a táplálkozásban!

Naponta 1-2 kávé még oké, de sokan már csak az ízéért vagy a megszokott rituálé miatt is isszák. A legfontosabb szabály, hogy lefekvés előtt 4-6 órával már ne vigyél be koffeint. Ha kávéra vágysz, válassz koffeinmentes változatot vagy cikória kávét. Utóbbival még egészségedért is sokat teszel.

Térj át egészségesebb ételekre! Biztos te is érezted már, hogy nehéz, zsíros ételek után rád ül a fáradtság. Ha pedig rendszeresen ilyeneket eszel, nem csoda, ha állandósul is nálad. Gondolj úgy az ételekre, mint az üzemanyagra, ami fűti a tested: nem mindegy, hogy milyet viszel be. Csak egy kicsit kell odafigyelned és máris sokkal egészségesebben étkezel. Rövid időn belül pedig azt is érezni fogod, hogy több az energiád és jobban érzed magad a bőrödben. Ha elkélne hozzá egy kis segítség, olvasd el korábbi cikkünket:

Az életmódváltás 50 felett is lehetséges, ha alkotsz néhány új szabályt

Állandó fáradtság ellen mozogj!

Elsőre paradoxnak hangzik, hiszen még az ágyból is küszködve kelsz ki. Pedig valóban igaz! A mozgás úgy feltölt energiával, mint semmi más, úgyhogy ideje rászoknod.  A testmozgást 50 felett is el lehet kezdeni, sőt! Találd meg a sportot, ami örömet okoz és ami átmozgat! Hatását kívül-belül tapasztalni fogod, ígérjük!

Az igazi 20 fokos, napsütéses tavasz érkeztével remek választás például, ha sétálni vagy kirándulni kezdesz. Lakóhelyed környékén is biztosan temérdek a felfedezni való természeti szépség, de magazinunkban is rengeteg tippet találsz, hogy merre érdemes kirándulnod.

Próbálj ki természetes alvást segítő szereket!

Egészséged alapköve a mennyiségben és minőségben is megfelelő alvás. Ha gondjaid vannak vele, nehezen alszol el vagy gyakran felkelsz éjszakánként, nem csoda, hogy nem érzed magad kipihentnek. Tegyél az állandó fáradtság ellen azzal, hogy jobbá teszed az alvásod:

Elalvást segítő praktikák, hogy ne csak forgolódj esténként