Te kinek adnád az Oscar-díjat? Ajánlunk 6 esélyes filmet

Az Oscar-díj átadása az év legnagyobb filmes eseménye
Az Oscar-díj átadása az év legnagyobb filmes eseménye

Nyakunkon az Oscar-gála, a mozik csordultig teltek jobbnál jobb filmekkel. Nézz meg néhányat filmajánlónkból, és döntsd el, te kinek ítélnéd oda az idei Oscar-díjakat! 

1. Fantomszál

Daniel Day-Lewist utoljára láthatjuk mozivásznon. Paul Thomas Anderson rendező oldalán, egy hat Oscar-díjra jelölt mesterművel vesz méltó búcsút Hollywoodtól. De vajon a londoni szabó szerepe végül meghozza neki a végső elismerést és a legjobb férfi főszereplőnek járó szobrot?

2. A víz érintése

A rendező, Guillermo del Toro egy B kategóriás horror, egy elsöprő románc és egy hidegháborús kémthriller elegyéből hozta létre az idei Oscar-gála legtöbb jelölését bezsebelő alkotását. Február 22-től te is eldöntheted, hány díjat érdemel a tizenháromból!

3. Három óriásplakát Ebbing határában

Lenyűgöző mozi eszméletlen szereplőgárdával, ami biztos nem megy haza arany szobor nélkül március 4.-én. A kifogástalan alakítások és a történet dinamikája igazi Missouri-i hangulatot teremtenek. A film az egyik pillanatban végtelenül komoly és megható, amit aztán rögtön humorral és emberséggel ellensúlyoz. Ha eddig még nem nézted volna meg, azonnal irány a mozi!

4. Lady Bird

Greta Gerwin felnőtté válás története friss gyöngyszem a többi Oscar-díjra jelölt között. A rendezőnő első önálló filmjében minden pillanatnak oka van. Nincs egy elvesztegetett jelenet vagy fejlődni képtelen karakter. A vígjáték és dráma határán egyensúlyozó film, ígéretes első lépés egy újonnan felfedezett tehetségtől.

5. Szólíts a neveden

Mi igazán fontos az életben? És merünk vágyni rá? Ezekre a kérdésekre keresi a választ Elio és Oliver, amikor összesodorja őket a sors egy észak-olaszországi nyaraláson. A film szívszaggató szépséggel mutatja be a szerelem minden fázisát, a bátortalan próbálkozásoktól a felhőtlen boldogságon át a fájdalmas búcsúzásig.

6. Én, Tonya

Tonya Harding karrierje nem is végződhetett volna rosszabbul. Elkövetett ugyanis egy hatalmas hibát, amit nem csak a jégkorcsolya világában, de a médiában sem néztek jó szemmel. Szétverette legnagyobb riválisa, Nancy Kerrigan térdét. De tényleg Tonya ötlete volt, és ő a felelős mindenért? Nem lehet, hogy ő is csak a körülmények áldozata lett? Az igaz történeten alapuló fekete komédia visszarepül az időben, és megpróbál választ találni, hogy ki is az igazi bűnös.

(D.R.)                                                                                          A cikk forrása itt >>

Ha a cikkel kapcsolatban bármi eszedbe jutott, írd meg nekünk! Ezt egyszerűen megteheted ide kattintva  >>