Te is vigyázol a ruháidra? Ezeket a hibákat mindenképpen kerüld el!

Így vigyázz a ruháidra!
Így vigyázz a ruháidra!

A ruhásszekrény igazi kincs. Benne rejlik a ruha, amiben mindig jól nézünk ki, a mackó, amibe öröm belebújni egy hosszú nap után, sőt, a rövidnadrágot is tartogatjuk, amit még a terhesség előtt hordtunk. Szeretjük őket és igyekszünk minél tovább megtartani. Azonban tudtunkon kívül hibákat követünk el, amik megrövidítik élettartamukat. Vigyázz a ruháidra, és kerüld el az öt ordas hibát! Mutatjuk, melyek ezek.

1. Nem válogatod külön a szennyest

Nyilvánvalónak tűnik, mégsem győzzük hangoztatni. Ahhoz, hogy megfelelően vigyázz a ruháidra, kulcsfontosságú, hogy különválogasd a szennyest. Külön kupacba a fehér, külön a világos és külön a sötét ruhákat. Így a világosak nem színeződnek el vagy szürkülnek be a sötétebb ruhákból kiszivárgó festéktől.

2. Nem passzoló akasztókat használsz

Ahhoz, hogy vigyázz a ruháidra, az akasztókat is szemügyre kell venni. Ugyanis egyáltalán nem mindegy, mit mire akasztasz. Gyakran az akasztó nagyobb, mint a felső, amitől a vállak kitágulnak. Sőt, egy keskeny drót akasztó is nyomot hagyhat egy ruha formáján. Amennyiben az anyag nehéz, keress inkább egy szélesebb, műanyag vagy fa akasztót! Így a vállak egyenletesen elterülhetnek rajta.

Ezen felül hajlamosak vagyunk a nadrágokat összehajtani, ahelyett, hogy felakasztanánk őket. Pedig így könnyen elkerülhetjük a kellemetlen gyűrődéseket.

3. Túl sokat mosol

Minél kevesebbszer mosunk ki egy ruhát, annál tovább fog tartani. Tehát vigyázz a ruháidra, és csak akkor mosd ki őket, ha már nagyon muszáj! Így nem csak az öltözködésen spórolhatsz, de a mosószeren és a vízszámlán is. Valamint szerezz be egy ruhakefét, amivel eltávolíthatod a kisebb szemcsés szennyeződéseket.

4. Nem engeded a ruhákat lélegezni

Amennyiben tisztítóba küldted a kosztümöd és zacskóba húzva kapod vissza, hazaérve első dolgod legyen, hogy kiszabadítod a műanyagból. A ruhának is levegőre van szüksége, különben a pára issza be magát és tönkreteszi az anyagot. Vigyázz a ruháidra és akaszd őket egymástól egy-egy ujjnyira!

5. Rosszul mosod a farmerod

Legjobb, ha a famernadrágot kifordítva, a cipzárt felhúzva és begombolva mossuk. Így kevésbé kopik az anyag és a csatok sem rongálják a többi ruhát, amíg a mosógépben zötykölődnek. A másik lehetőség, hogy a farmert mosás helyett a fagyasztóban hagyod éjszakára. A hideg elpusztítja a baktériumokat, és a többi ruha is biztonságban lehet mosás közben. Bár a rajta esett foltokat aligha hozza ki a mélyhűtő.

(D.R.)                                                                                             A cikk forrása itt >>

Lesd el az őszi divat trükkjeit az 50 feletti sztároktól!

Ha a cikkel kapcsolatban bármi eszedbe jutott, írd meg nekünk! Ezt egyszerűen megteheted ide kattintva  >>