Te is hiperérzékeny vagy? Akkor örülj neki!

A hiperérzékeny hozzáállás sok előnnyel jár
A hiperérzékeny hozzáállás sok előnnyel jár

Gyakran örömödben és bánatodban is könnyezel, mert hiperérzékeny személyiséged miatt könnyen eluralkodnak rajtad az érzelmek. Modern társadalmunkban a túlzott érzelmességet gyakran értelmezik a gyengeség jeleként. Pedig a hiperérzékenység nem egyenlő az érzelmi labilitással. Egyszerűen csak alacsonyabb az érzékelés ingerküszöbe, amitől könnyen elárasztanak az érzelmek. Most megmutatjuk, hogyan fordíthatod mindezt előnyödre!

Empátia

A hiperérzékeny természet egyik előnye, hogy könnyen átérzed mások problémáit. Ezáltal jó hallgatóság és tanácsadó is lehetsz, amikor egy barátnak szüksége van rád.

Elkerül a baj

Gyakran inkább magadban tartod a véleményed, mivel túlságosan félsz a kritikától. Így elkerülöd, hogy bíráljanak, de azt is, hogy vitába keveredj. Egy konfliktus túlságosan felzaklatna, inkább a békességet választod.

Figyelmesség

Hamar észreveszed, ha egy társaságban megváltozik a hangulat. Olyan részletekre is felfigyelsz egy beszélgetésben, amikre a többiek nem. Így meg tudod mondani, ha valaki mondjuk mérges lett, és megfelelően reagálhatsz a helyzetre.

Jó munkaerő

Hiperérzékeny jellemként kiváló vagy a csapatmunkára, sőt vezetőnek is.  Ez nem csoda, hiszen csak úgy válhatsz motiváló főnökké, ha foglalkozol a beosztottaiddal. De gondolj csak a tanárokra, terapeutákra vagy menedzserekre. Ezekhez a foglalkozásokhoz is elengedhetetlen, hogy legyen érzéked az emberekhez.

Tudatosság

Ha hiperérzékeny vagy, mindennek jelentést tulajdonítasz. Ezért fontos, hogy akármit is csinálsz, annak értelme legyen. Egy új kezdeményezés a munkahelyen, vagy önkéntesként bejárni a világot, a lényeg, hogy egy magasabb célt szolgáljon.

Mélyek az érzelmeid

Az, ha valaki hiperérzékeny és mélyebben éli meg az érzéseit, nem a gyengeség jele. Ezt vésd jól az eszedbe! Sose szégyenkezz azért, ahogy érzel! Lehet, hogy gyakrabban sírsz, mint mások, de ez akár hasznodra is válhat. Ha képes vagy megélni az érzelmeidet, feldolgozni is könnyebb őket.

Feltűnnek a részletek

Ezt akár az önéletrajzodba is beírhatod. Hiperérzékeny személyiségként te vagy az első, aki észreveszi a változásokat. Legyen az akármilyen kis részlet, a te figyelmedt semmi nem kerülheti el.

Udvariasság

Igyekszel mindig az etikett szerint viselkedni. Átadod a helyed a metrón, és előre engeded az idősebbeket az ajtóban. És persze az is feltűnik, ha másvalaki udvariatlan.

Fogadd el magad!

A hiperérzékenység egy velünk született személyiségjegy. Egyszerűen biológiailag így adódott, kár ellene harcolni. Úgyhogy minden könny és szorongás ellenére fogadd el magad! Hiszen egy szerethető, empatikus és mély személyiség vagy, amire igenis büszke lehetsz.

(D.R.)                                                                                          A cikk forrása itt >>

Miért sírunk könnyebben a repülőn?

Ha a cikkel kapcsolatban bármi eszedbe jutott, írd meg nekünk! Ezt egyszerűen megteheted ide kattintva  >>