Te hogyan ápolod a szépségedet? Még fodrászhoz sem jársz?

A szépségápolás 50 felett mindenkinek mást jelent
A szépségápolás 50 felett mindenkinek mást jelent

November elején indítottuk útjára kérdőívünket, amely olvasóink szépségápolási szokásait hivatott feltérképezni. Kíváncsiak voltunk arra, hogy mennyit törődünk a megjelenésünkkel, szakítunk-e elegendő időt a hajunk, az arcunk és a testünk megfelelő ápolására, egyáltalán van-e elég pénzünk, időnk, energiánk a szépségünkkel foglalkozni.

Válaszadók 50 felett

Az összes kitöltő közül több mint 85 százalék tartozik az 50-65 éves korosztályba, majdnem 9 százalékkal pedig a 75 év felettiek képviseltetik magukat, azaz a túlnyomó többség valóban az 50 feletti olvasók közül kerül ki. Az eredmények tehát az 50 feletti nők szokásait mutatják, legalábbis azokéit, akik magazinunk kérdőívét kitöltötték.

Válaszadóink majdnem fele (47 százalék) nagyvárosban él. Kisvárosban nagyságrendileg nem sokkal kevesebb a kitöltő (38 százalék), míg a faluban élők aránya 14 százalék.

Nincs időnk és energiánk a szépségünkre?

A megkérdezettek majdnem fele (48 százalék) mindössze heti 1-2 órát tölt szépségápolással, ami megdöbbentő adat. Mi lehet ennek az oka? A pénz vagy az idő hiánya, esetleg nem is fontos nekik, hogy jól nézzenek ki, vagy profi szépségápolók foglalkozzanak velük? A válaszadók 23 százaléka viszont naponta tölt 1-2 órát szépségápolással, és csak 4 százalék állítja magáról, hogy egyáltalán nem foglalkozik ezzel a kérdéssel. Pedig a kitöltők 24 százaléka kiemelten fontosnak, 64 százalék pedig fontosnak tartja az életében a szépségápolást, a jó megjelenést.

Ránctalanító, smink, fodrász és manikűrös

Ránctalanító krémet a válaszadók 64 százaléka rendszeresen használ, 16 százalék viszont egyáltalán nem. Naponta a nők több mint fele sminkel (56 százalék), ám viszonylag kevés sminket használnak, és mindössze 2 százalék állítja magáról, hogy rendszeresen és sok sminkkel éli a mindennapjait.

Fodrászhoz 66 százalék jár el legalább havonta egyszer, és mindössze 9 százalék azoknak az aránya, akik soha nem mennek el fodrászhoz, még alkalmakkor sem.

Manikűröshöz vagy pedikűröshöz 43 százalék havonta egyszer elmegy, 37 százalék pedig egyáltalán nem jár egyikhez sem. Kozmetikushoz sem járnak olvasóink olyan nagy arányban rendszeresen (46 százalék), havonta mindössze 23 százalék, 6 százalék pedig hetente fordul meg a kozmetikusnál.

Használsz természetes alapú szépítőszereket?

Igazán meglepő adat, hogy pontosan ugyanannyian használnak otthon természetes alapú készítményeket (32 százalék), mint amennyien még soha nem próbálták (32 százalék). Az összes válaszadó 21 százaléka felváltva használja a bolti és a házi készítésű szépítőszereket.

Mennyire bizonyult hasznosnak az 50folott.hu?

Megkérdeztük, hogy mely cikkek bizonyultak a leghasznosabbnak, és akadt-e konkrét tanács vagy ötlet, amelyet olvasónk felhasznált. Szinte egyenlő arányban vannak azok, akik még soha (30 százalék), vagy akik már többször is felhasználtak ötletet (26 százalék) az oldal cikkeiből. A legtöbben viszont már gondoltak rá (33 százalék), ámbár a megvalósításig nem jutottak el.

Az arc- és bőrápolási tanácsok voltak a legnépszerűbbek (40 százalék), a vitaminpótlásra pedig a válaszadók 34 százaléka szavazott.

Milyen szépségápolási témában olvasnál legszívesebben?

Feltettük a kérdést, olvasóinkat mi érdekli leginkább a szépséggel kapcsolatos cikkek közül. Toronymagasan vezet az arc- és bőrápolással kapcsolatos tartalmak igénye (45 százalék), de a fogyással kapcsolatban is arányaiban szinte ugyanennyien (38 százalék) olvasnának további cikkeket a magazinban. A vitaminpótlás 24 százalékot kapott, végül a körömápolás (12 százalék) és a hajápolás (9 százalék) zárja a sort.

A válaszokat itt lehet megnézni >>

Harcot hirdettünk az idősebb nőket kirekesztő kozmetikai cégek ellen!

Ha a cikkel kapcsolatban bármi eszedbe jutott, írd meg nekünk! Ezt egyszerűen megteheted ide kattintva  >>