Te is elbuktad a macaron készítés próbáját?

A macaron sütése tele van fortélyokkal
A macaron sütése tele van fortélyokkal

A macaron sütésébe még a mestercukrászok bicskája is gyakran beletörik. Ha már próbálkoztál a kis francia sütemények elkészítésével, pontosan tudod, miről beszélünk. 

Elsőre kevesek járnak sikerrel, hiszen a legtöbb recept sajnos nem említi a leghasznosabb információkat. Mutatjuk a trükköket, melyek alkalmazásával nektek is sikerülhet!

Szitáld a hozzávalókat!

Nagyon fontos, hogy mind a mandulalisztet, mind a porcukrot szitáld át, mielőtt felhasználod! Nem szabad, hogy nagyobb darabok, csomók maradjanak bennük.

Hagyd állni a tojást!

A tojásfehérjéket jól záródó dobozban három napig hagyni kell állni. Nagy kockázatot vállalsz, ha nem pihenteted a tojásokat.

Nagyon fontos a tészta állaga

A tészta legyen sűrű, de azért lehessen folyatni is. Lávaszerű állagra van szükség a megfelelő macaron elkészítéséhez. Ha túl sűrű a masszád, valószínűleg tovább verted a tojást a kelleténél. Ha folyik a tészta, a macaronjaid laposak lehetnek és összefolyhatnak. Utóbbi esetben megéri a sütőpapírra helyezés előtt liszttel sűríteni.

Légy határozott!

Miután kinyomtad a korongokat, csapdosd az asztalhoz párszor a sütőtálcát! Így megszabadulhatsz a kis buborékoktól, melyek a tésztában ragadtak. Egy fogpiszkáló segítségével a macaron tetején lévő buborékokat is pukkaszd ki sütés előtt!

Hagyd állni sütés előtt!

A macaronokat 30-60 percig hagyni kell állni, mielőtt a sütőbe rakod őket. Készen állnak a sütésre, ha tetejüket megérintve már nem ragad tészta az ujjadra.

Hagyd állni sütés után is!

Nem szabad rögtön levenni a sütőpapírról, hiszen a macaron ilyenkor még ragad. Várd meg, amíg kihűlnek, és utána egy éles kés vagy spatula segítségével emeld le a lapról a kis szendvicseket. Töltsd meg őket, és fogyasztás előtt is hagyd még összeérni az ízeket!

(M.F.) A cikk forrása itt >>

Ha a cikkel kapcsolatban bármi eszedbe jutott, írd meg nekünk! Ezt egyszerűen megteheted ide kattintva  >>