A társkereső oldalakon megtalálhatod az igazit! Mutatjuk a módszert.

Társkereső oldalakon ismerkedni már természetes
Társkereső oldalakon ismerkedni már természetes

Míg régen a főiskolán, előadásra menet ismertük meg a nagy Ő-t, esetleg egy baráti összejövetelen mosolygott ránk a borospohara mögül, ma már az online társkeresés a divatos. Egyre több 50 fölötti is regisztrál internetes társkereső oldalakra, így néhány tanácsot követve neked is működhet az ismerkedés efféle formája.

Bizonyosodj meg arról, hogy készen állsz!

Boldognak és magabiztosnak kell érezned magadat a bőrödben, hogy párt találhass. Amíg nem vagy jóban magaddal, mástól sem várhatod el, hogy jóban legyen veled. Ha még mindig sértettnek érzed magadat az előző kapcsolatod miatt, várj még egy kicsit. Pozitívnak, nyitottnak kell lenned, hogy új kalandok érhessenek!

Nézz utána a lehetőségeknek!

Társkereső oldalak százai várnak rád, mielőtt regisztrálnál, megéri kutakodni. Fizetős és ingyenes alkalmazásokat egyaránt találhatsz, döntsd el, szeretnél-e áldozni az ismerkedésre. Vannak oldalak, ahol csak képeket kell feltöltened magadról, vannak, ahol bemutatkozó szöveget is kérnek.  Igényeidnek megfelelően választhatsz a gazdag repertoárból.

Kerüld a kliséket!

Olvass bele pár profilba, és máris megérted, miért tanácsoljuk ezt. Túl sokan írják magukról ugyanazt: „szeretem a színházat, szeretek utazni”. Az érdekes, izgalmas oldaladat szeretnéd megmutatni, hiszen az kelti fel a másik nem érdeklődését. Bizonyosodj meg róla, hogy amit leírsz, az tükrözi az értékrendedet és kifejezi a céljaidat.

Ne szűkítsd le a lehetőségeid számát!

Vannak oldalak, ahol meg kell adnod, milyen párt keresel. Írhatsz külső és belső tulajdonságokat egyaránt. Fontos, hogy ne készíts túl hosszú listát az elvárásaidról, ugyanis így nagyon lerövidíted a potenciális jelöltek listáját.

Ügyelj a biztonságra!

Mindig maradj figyelmes! Első randevú alkalmával mindenképpen olyan helyen találkozzatok, ahol sok ember van. Sohasem tudhatod, kivel levelezel a számítógép túloldaláról. Az emberek többsége ugyan rendes, nincsenek hátsó szándékai, de nem szabad kockáztatnod.

Nem kell elsietni semmit!

A társkereső oldalak legnagyobb előnye, hogy olyanokkal ismerkedhetsz össze, akikkel talán az utcán sosem sikerülne. Ez azonban egyben a legnagyobb hátrány is! Használd ki az idődet, nem kell rögtön elhinni mindent, amit a partnered mond. Az ismerkedés itt sem gyorsabb, mint a valóságban. Ahhoz, hogy egy ember jellemét igazán feltérképezhessük, több idő kell. Fontos, hogy rájöjj, mit is szeretne az illető. Sokan ugyanis nem kapcsolatot, csak alkalmi kalandokat keresnek ezeken a felületeken.

(M.F.)

A cikk forrása itt >>