Tanácsok szerelmi bánat idejére – Válogatás cikkeinkből

Tanácsok szerelmi bánat idejére

A szerelem, a szakítás és az újrakezdés sajnos az élet része. Fiatalon azt gondoljuk, hogy miután megvan a Nagy Ő, az élet már mindörökké boldog lesz. Aztán közbeszól egy csúnya szakítás vagy válás. És elölről kell kezdened. Ez az időszak ijesztő, megterhelő és sokszor magányos, de tudd, hogy vége lesz! Mi pedig korábbi cikkeinkből hoztunk egy csokorral, amikből erőt meríthetsz szerelmi bánat idején.

Jobb szakítani, mint boldogtalan kapcsolatban élni

Túl sokan ragadnak be egy boldogtalan házasságba. Ennek az oka lehet a megszokás, az ismeretlentől való félelem, a remény, hogy megint jó lesz, stb. De az igazság az, amit már te is tudsz, hogy ha elérkezett egy kapcsolat vége, menni kell.

A hosszú kapcsolatból való kilépés után magától értetődő, hogy magad alatt leszel. Nem is feltétlen szerelmi bánat ez, hiszen az is lehet, hogy évek óta nem is voltál már a szerelem közelében sem. Egyfajta gyász, amit az eddigi életed elvesztése miatt érzel. A szakítás fájdalmát azonban tudod enyhíteni, ha elkezdesz magaddal foglalkozni:

Hat szokás, amely gyógyír a szakításra

A szerelmi bánat után jön a magány?

Eszedbe sem jutott régen, hogy 50 felett ismét egyedül élnél majd. Olyan régóta voltál pároddal, hogy igazából nem is tudod, hogyan kellene. Az egyedüllét azonban nem egyenlő a magánnyal, sőt! Ha jól csinálod, újra felfedezheted önmagad és kihozhatod a legjobbat ebből az időszakból.

Egyedül érzem magam, de teljes így az életem

Tudni fogod, mikor jött el az ideje továbblépni

Nincsenek erre vonatkozóan szabályok. Lehet, hogy már néhány hónap után jól érzed magad a bőrödben, lehet, hogy másfél év is eltelik és még sírsz esténként. Nézd úgy ezt a folyamatot, mint önismeretet, akár egyfajta önfejlesztést. Itt a lehetőség, hogy dolgozz magadon, egy magabiztosabb, függetlenebb ént varázsolj magadból.

És bár ha úgy is érzed, hogy egy ilyen szörnyű szerelmi bánat után többé nem leszel szerelmes, eljön az ideje, amikor már készen állsz randizni. Nem fogod tudni megmondani a pontos dátumát, hogy mikor érzed, de ezeket a jeleket megfigyelheted magadon:

Szakítás utáni újrakezdés? 4 jel, hogy készen állsz ismét randizni

Újra meg kell “tanulnod randizni”

Az első randi előtt biztosan fogsz izgulni, ha pedig online társkereséssel próbálkozol, abban is biztos lehetsz, hogy lesznek napok, amikor inkább letörölnéd a profilod. Az 50 feletti randizás világa hullámvölgyekkel tarkított, de az út végén új társad vár rád.

Randizás válás után – hogyan kezdj bele és mire ügyelj?

Kiemelt kép forrása: House photo created by gpointstudio – www.freepik.com