Tanácsok egy profitól: 50 fölött nem a divat diktál

A divat 50 fölött a kényelemről és a jó ízlésről szól
A divat 50 fölött a kényelemről és a jó ízlésről szól

Hallottál már Robyn Paterson-ról? A híres ausztrál stylist és divattanácsadó több millió 50 fölöttinek segít, hogy koruktól függetlenül érezhessék magukat csinosan a mindennapokban. Most az ő öltözködési tanácsait osztjuk meg veletek. 

Fontos a kényelem

Nem volna szabad divatos, ám kényelmetlen ruhákat hordanunk. Mindegy, hány évesek vagyunk, a kényelem fontos szerepet játszik az életünkben. Olyan ruhadarabokat viseljünk, amelyekbe nem rémálom belepréselnünk magunkat! A divat 50 fölött itt kezdődik.

Kerüld a túl rövid ruhadarabokat!

Ideje szembenézni az idő vasfogával. Bizony a divat 50 fölött már mást diktál. Teljesen mindegy, hogy mennyire szépek és fiatalosak a lábaink, akkor sem szabad többé miniszoknya mögül villantanunk meg őket. Érdemes egy szabályt is észben tartani: minél rövidebb a szoknya, legyen annál laposabb a cipő! Hasunk megvillantása egy bizonyos kor után szintén nem illendő.

Ügyelj a melltartóra!

Az öregítő divatbakikról szóló cikkünkben már írtunk arról, hogy a nők 80 százaléka rossz melltartó méretet visel. Nem csak 50 fölött fontos, hogy kiválasszuk a hozzánk passzoló melltartót. Rengeteget dob az összképen, ha domborulatainkat a megfelelő módon hangsúlyozzuk ki. Kérjük eladók segítségét az üzletben!

A szakadt farmer megengedett

A divattanácsadó szerint a szakadt farmer viselését nem kellene korhoz kötni. Persze oda kell figyelni, hogy a szakadások ne fedjék fel a fenekünket. Ami a húsz éveseknél divat, nem biztos, hogy nálunk is működik.

Nem vagy már tizenhat éves

Kerülni kell kamasz lányunk ruhatárát! Érthető, hogy szeretnénk fiatalosabbnak tűnni, de erre nem az a megoldás, hogy lányunk ruháit hordjuk. Csak bohócot csinálunk magunkból, ha így teszünk. Azt üzenjük a külvilágnak, hogy kétségbeesetten próbálunk éveket letagadni a korunkból. Vállaljuk büszkén érettségünket!

Nem kell lemondani a harisnyanadrágról

A nők koruktól függetlenül viselhetnek harisnyát. Legyen szó egyszínűről vagy csipkésről, bátran töltsük fel ruhatárunkat velük. Míg csupasz lábaink megvillantása miniszoknyák alól nem javasolt, ízléses harisnya mögé rejtve bátran kiemelhetjük vonalaikat.

(M.F.)                                                                                             A cikk forrása itt >>

Ha a cikkel kapcsolatban bármi eszedbe jutott, írd meg nekünk! Ezt egyszerűen megteheted ide kattintva  >>