Tanácsok a valóban kényelmes cipő kiválasztásához

A kényelmes cipő a jó közérzethez is kell
A kényelmes cipő a jó közérzethez is kell

Nem csak a húsz évesekre jellemző, hogy egy cipő annyira rabul ejti a szívüket, hogy kényelmetlenségük ellenére is megvásárolják azt. A nők többsége kortól függetlenül odavan a lábbelikért, 50 fölött viszont már megéri több figyelmet fordítani a kényelemre is.

A kényelmes cipő elengedhetetlen kellék

Ahogy közeledünk a hatvanhoz, a kényelem és a biztonság kiemelkedően fontos szerepet játszik életünkben. Egy rossz pár cipő tönkretehet egy utazást, de akár egy egyszerű városi sétát is. Balesetveszélyes lehet, ha a nem megfelelő cipőt választjuk. Idősebb korban sem kell lemondani a divatról, de a kényelem tényezőjét is számításba kell venni válogatáskor.

Ismerd a lábadat!

Ismerned kell a lábméretedet. Ahogy idősödünk, a méretünk megváltozik, gyakran szélesebbek lesznek a lábfejeink. Ezért elengedhetetlenül fontos, hogy minden cipővásárlás előtt meggyőződj a méreteidről. Ne rendelj lábbeliket az internetről, hiszen ha valamit, hát ezt a kiegészítőt tényleg tanácsosabb felpróbálnod!

Ne köss kompromisszumokat!

Ne higgy az eladónak, amikor azt mondja, majd betöröd a cipőt, és pár viselet után már nem lesz kényelmetlen. Hidd el, ha nem passzol tökéletesen az üzletben, később sem fog! Olyan cipőt válassz, mely már első felpróbáláskor kényelmes, és ami nem nyom sehol, egy egészen kicsit sem.

Legyen célja a cipődnek!

Akárhányszor mész el mostantól cipőt venni, mindegyik párhoz csatolj egy funkciót! Ne a magassarkúidat szánd a városnéző cipőidnek! Persze nyugodtan beszerezhetsz egy-két csinosabb, elegánsabb párt, de mindig tudd, milyen alkalmakra szánod őket!

A nap végén próbálj!

Nem mindegy, a nap mely szakaszában próbálsz fel egy lábbelit. A nap végére enyhén megduzzadnak a lábfejeink, így ha ilyenkor próbálsz fel egy cipőt és az nem kényelmetlen, nagy eséllyel másnap sem kezdi el majd nyomni a lábadat.

Ismerd az életstílusodat!

50 fölött már nem biztos, hogy a divat az első számú szempont. Csak mert jól néz ki egy cipő, még nem biztos, hogy passzol az életviteledhez. Megéri átgondolni, milyenek a hétköznapjaid, mennyire vagy láb- és derékfájós, mielőtt egy új pár cipővel gazdagítod a repertoárodat. Ne feledd azt sem, hogy nem a mennyiség a fontos! Nem muszáj Carrie Bradshawnak lenned és külön gardróbban tárolnod cipőidet, lehet, hogy jobban jársz, ha kevesebb, de jobb minőségi lábbelikbe fektetsz. Méghozzá olyanokba, amelyek passzolnak az életstílusodhoz.

(M.F.)                                                                                             A cikk forrása itt >>

Öt cipő, amely nem hiányozhat a ruhatáradból

Ha a cikkel kapcsolatban bármi eszedbe jutott, írd meg nekünk! Ezt egyszerűen megteheted ide kattintva  >>