Takarítási trükkök, amikor túl meleg van porszívózni

A takarítás fénypontja lehet kicsit hűsölni a hűtő előtt
A takarítás fénypontja lehet kicsit hűsölni a hűtő előtt

Ezek azok a hónapok, amikor a takarítás csak a legrosszabb rémálmainkban jöhet elő. Sokkal szívesebben adjuk át magunkat a lustálkodásnak, pihenésnek. Hiszen miért is bömböltetnénk a porszívót, amikor a teraszon is napozhatunk? A házimunka azonban nem vár. Gyülemlenek a nyaralásról visszatérő, homokos törülközők, a kerti parti után keletkezett szennyes edények. Íme, néhány trükk, hogy elviselhetőbb legyen a takarítás a kánikulában!

Kezdj korán!

Még ha nem is vagy korán kelő típus, néha megéri meghozni ezt az áldozatot és korábban ébredni. Így még azelőtt kész lehet a takarítás, hogy az éjszakai lehűlés után újra felforrósodna a levegő. Úgyhogy állítsd be az ébresztőt, kávézz egyet, tegyél be zenét és indulhat is a takarítás!

Hűtő takarítás

A hűtő takarítás több szempontból is jó ötlet nyáron. Egyfelől egész kellemes a hűtő előtt ácsorogni akkor is, ha közben fertőtlenítőszert spriccelsz szanaszét. Másrészt pedig nem árt egy kis rendet rakni az ételek között. Címkézd fel és fagyaszd le mindazt – például az idénygyümölcsöket -, ami nem fog elfogyni a következő napokban!

Tegyél mindent a helyére!

A nyári takarítás nem olyan, mint egy tavaszi totális megtisztulás. Nem kell minden kis sarkot kipucolni, éppen elég, ha szépen rendet raksz! Kezd a konyhában az edényekkel, majd jöhetnek a ruhák, nyaralás utáni kipakolatlan táskák! Tedd el szem elől azokat az eszközöket, amiket nem használsz minden nap! Úgymint a fagylaltgép vagy az – egyelőre – üres befőttes üvegek.

Söpörj fel gyakran!

A nyári takarítás egyik legutálatosabb, azonban elengedhetetlen része a rendszeres felsöprés. Mivel gyakran mászkálunk ki a kertbe és vissza a házba – sokszor akár mezítláb – , könnyen behordjuk a koszt, becsábíthatjuk a hangyákat. A teljes tisztaság érdekében használj mikroszálas kendőt, amivel összegyűjtheted a hajszálakat és állatszőrt is! A porszívót azonban nyugodtan elfelejtheted a nyárra.

Addig mosd a grillrácsot, amíg meleg!

A grillezés egyetlen hátulütője az azt követő takarítás. Megkönnyítheted a dolgod, ha a grillrácsot addig takarítod le, amíg még meleg. Így még azelőtt moshatod le róla a zsírokat és a szenet, mielőtt rászáradnának.

Oszd meg és uralkodj!

Ne aggódj, ha nem érzed az erőt, hogy az egész lakást egyszerre takarítsd ki. Válassz minden napra csak egy helyiséget, így a hétvégére az egész házzal elkészülhetsz.  Ha minden hétköznap elvégzel egy-egy házimunkát, szombaton élvezheted a jól kiérdemelt pihenést.

(D.R.)  A cikk forrása itt >>

A mosogatógép is mosásra szorul, így lesz teljesen tiszta

Ha a cikkel kapcsolatban bármi eszedbe jutott, írd meg nekünk! Ezt egyszerűen megteheted ide kattintva  >>