Takarítási tippek azoknak, akik háztartási lustasággal küzdenek

Takarítási tippek minden korosztálynak
Takarítási tippek minden korosztálynak

A takarítás külön tudomány. Amennyiben nincs előttünk pozitív példa, és senki nem halmoz el takarítási tippek tömkelegével, nehezen sajátítjuk el a művészetét. Ennek pedig az lehet a vége, hogy megesz minket a kosz és ellepnek a kacatok. Amennyiben te is bajban vagy a rendrakással, jól jöhetnek a takarítási tippek, amiket most megosztunk. Rendfenntartási gyorstalpalónk következik, nem csak kezdőknek!

Felesleges papírok ellen

Számlák és levelek, csak ledobjuk őket az asztalra, amíg hegyeket nem alkotnak és folyóként le nem csorognak onnan. Tehát a takarítási tippek sorában az első szabály, hogy kerüld el a papír katasztrófát! A bejárati ajtó mellé állíts egy tárolót, amiben külön szelektálhatod a papír hulladékot, és félreteheted a fontosabb számlákat.

Földre dobott törölköző szindróma

A takarítási tippek nagyrészt a lustaság leküzdéséről szólnak. Nem kell hozzá valójában sok, csak ahelyett, hogy a fürdőszoba padlón hagyod a törülköződ, felakasztod száradni. Így kupit sem rendezel és a törölköző sem büdösödik be.

Túl sok takarítószer

A takarítási tippek segítségével pénztárcádat és a környezetet is kímélheted. Ugyanis most eláruljuk a titkot, hogy a több tisztítószertől nem lesz minden tisztább. Használj csak annyit (vagy még kevesebbet), mint amit az utasítás ír!

Koszostól nem lesz tiszta

A régi mosogatószivacs csak keni a bacikat. A teli porszívózsák nem fogad be több porcicát, és a szagos mosógépben sem lesznek illatosak a ruhák. Tisztítsd ki a takarító eszközeidet minden használat után, hogy a következő alkalommal felkészülve vághass neki a feladatnak.

Ne hagyd ott a mosatlant!

A rossz szokások gyakran állnak a takarítási trükkök útjába. Úgy, mint a koszos edények a tiszta konyha látképébe. És az, hogy ezek az edények nem túl esztétikusak, csak egyetlen szempont. A koszos edények ugyanis kiváló melegágyai mindenféle baktériumnak. Előzd meg a bajt, és mosogass el minden étkezés után!

Le a cipőkkel!

Amint beérsz a házba, vedd le a cipőd! Ezzel a trükkel a takarítási tippek megelőzéshez kapcsolódó részéhez érkeztünk. Így ugyanis hosszú órák porszívózását spórolod meg, hiszen nem hurcolsz be mindenféle koszt és bacit a cipőtalpadon.

A beágyazás mizéria

Egy újabb tétel a takarítási és háztartás-vezetési tippek listáján, ami nem tart egy percnél tovább, mégis megváltoztatja a szoba hangulatát. Elég beágyaznod, és a háló újra rendezettnek tűnik. Kötelező, minden reggel!

Portörlés és porszívózás

A takarítási tippek utolsó, de ugyanolyan fontos pontjához érkeztünk, ami a következő: a lakás takarítása ideális esetben felülről lefelé történik. Tehát mielőtt elkezdenénk porszívózni, törölgessük le a port a bútorokról! A kosz fele a rongy helyett úgyis a padlón végzi. Ezután pedig jöhet a porszívózás!

(D.R.)                                                                                            A cikk forrása itt >>

Bemutatjuk a háziasszony szindrómát. Magadra ismersz?

Ha a cikkel kapcsolatban bármi eszedbe jutott, írd meg nekünk! Ezt egyszerűen megteheted ide kattintva  >>