Szuper ötletek, amivel a karácsonyi dekoráció házilag sem nagy ördöngösség

Az adventi időszak a sürgés-forgásról szól. Készülnek a próbasütemények, szépen lassan összeáll a karácsonyi menü és helyet kapnak a házban a hangulathoz nélkülözhetetlen díszek is. Ha nem szeretnél rá vagyonokat költeni, ráadásul kedved is van egy kis kreatívkodáshoz, cikkünk Neked szól! A következő ötletekkel percek alatt elkészül a stílusos karácsonyi dekoráció házilag!

Hasznosítsd újra, amit találsz!

Kávékapszulák

Te is odavagy a kapszulás kávéért, de sajog a szíved, hogy a kapszulák mindig a kukában végzik? Most remekül felhasználhatod őket! Fogj egy marék kapszulát, fesd be őket pirosra, aranyra vagy tetszés szerint bármilyen színre. Ha ezzel megvagy, óvatosan fúrd ki az alját és tetejét, hogy át tudj húzni rajta egy bársony szalagot. Csomózd meg a végét, és el is készült a kis harang dekoráció! Akaszthatod a fára vagy használhatod csomagoláshoz is.

Karácsonyi dekoráció házilag
Forrás: Blossom

Üdítős üvegek

Használd fel az otthon sorakozó 1-1,5 literes üdítős üvegeket! Vágd le a tetejüket ott, ahol a keskeny nyak után a legnagyobb szélességet elérik. Ragassz össze kettőt a szájuknál fogva, és fesd be ezüst vagy arany színre attól függően, hogy melyik passzol jobban az otthonodhoz. Az elkészült gyertyatartók akár egyedi díszek is lehetnek, akár az adventi asztaldíszed középpontját is alkothatják.

Karácsonyi dekoráció házilag
Forrás: Blossom

Karácsonyi dekoráció házilag az otthoni kincsekből

Mesés ajtódísz vállfából

Pár perc alatt elkészülhet a vidám és hangulatos ajtódíszed. Először is keress egy fém vállfát és hajlítsd meg úgy, hogy kör alakú legyen. Kezdj el körbe felfűzni rá karácsonyfadíszeket, amíg az egészet be nem fedik a színes gömbök. A kampó elejére ragassz egy nagy masnit és mehet is az ajtóra!

Karácsonyi dekoráció házilag
Forrás: Blossom

Karácsonyi kivilágítás lufival

Fények nélkül elképzelhetetlen a karácsonyi hangulat. A házi készítésű dekorhoz először fújj fel egy lufit, majd tekerd körbe juta kötéllel. Kend be az egészet alaposan ragasztóval és hagyd megszáradni. Ha ez megtörtént, pukkaszd ki a lufit a kötél alól és szedd ki a darabkákat. Végül az elkészült kötéllel körbefont gömbbe helyezz be egy égősort és találd meg a tökéletes helyet a lakásban számára!

Karácsonyi dekoráció házilag
Forrás: Crafty Panda

Ha hosszabb égősorod van, vezesd át a falon vagy ablakpárkányon. Ahhoz, hogy a végét is dekoratív módon tudd elrejteni, fogj egy üres borosüveget, szedd le róla a címkét és alaposan öblítsd át, majd vezesd bele az égősor végét!