Szuper őszi programok a családdal a KidsOasis alapítójának ötlettárából

Őszi programok a KidsOasis segítségével:Állatsimogatás a RoBirtokon

Az ősz a kirándulások és túrázások tökéletes időszaka. Nincs már túl meleg, de nem is kell nagyon vastagon felöltözni, és elképzelni sem tudunk szebbet, mint az őszi táj. Cikkünkben a KidsOasis alapítója, Gyetvainé Zováth Anikó javasol úti célokat őszi programok tervezéséhez.
Hogyan szervezzük össze?

A közelgő őszi szünet remek apropója lehet a családi programoknak. A gyerekeket is könnyedén motiválhatjuk olyan számukra is izgalmas elemekkel, mint a közös vadgesztenye- és falevélgyűjtés. Az összegyűjtött „alapanyagokból” ráadásul utána közösen kreatívkodhattok, sorra készülhetnek a Makk Marcik és Makk Marcsik. A KidsOasis magazin kreatív rovatában számos remek inspirációt és ötletet találhatsz.

Egy közös kirándulás az őszi programok netovábbja

Gyetvainé Zováth Anikó kedvenc úti célja a Katalinpusztán található Hangya Dani tanösvény, melyről az Irány a Dunakanyar! című mese-útikönyvben is lehet olvasni. Ugyanígy ajánlja a Dera-szurdokot, a Cuha-völgyi sétát a Bakonyban vagy a Rózsika forrásnál vezető útvonalat Solymáron. Kétnapos túra esetén érdemes olyan szállodát felkeresni, ahol van lehetőség benti medencék használatára is, így a gyerekek pancsolhatnak is egy jót. Természetesen elsődleges szempont, hogy a szálláshely családbarát legyen, ezért ajánljuk figyelmedbe a KidsOasis honlapját, mely egyszerre garanciát is jelent arra, hogy valóban családbarát szállást találj.

Mivel készülj az útra?

A KidsOasis adatbázisában szereplő legtöbb szálláshely remekül felszerelt, így nem kell sok mindent magaddal vinned. A legtöbb helyen biciklit is bérelhetsz teljes menetfelszereléssel a család számára, ha két lábról négy kerékre váltanátok.

„Nincs rossz idő, csak nem megfelelő öltözet” – tartja a mondás, és tartsd észben te is! Ősszel már gyakoriak az esőzések és a hűvös, szeles napok. Győződj meg róla, hogy biztosan raktál-e el gumicsizmát, esernyőt vagy esőkabátot és a biztonság kedvéért meleg ruhát. Készülj pótzoknival is, mert biztos lehetsz benne, hogy amint a gyerek pocsolyát lát, bele kell ugrania.

Természetközeli ajánlat az egész család számára

Anikó és férje létrehoztak egy élményközpontot Kosdon, mely a RoBirtok nevet viseli. A szálláshelyen egész évben találkozhatnak a gyerekek – és persze a felnőttek is – háziállatokkal és háziasított állatokkal. Tehén, mangalica, nyúl, ló, ormányos medve, alpaka, sőt, még egy benett kenguru pár is van a „lakók” között. Ezen kívül az élményközpont évszakhoz illő kézműves programokkal és finom ízekkel is várja a látogatókat.

A RoBirtok területén van egy bérelhető vendégház is. A gyerekek legnagyobb örömére a vendégház úgy került kialakításra, hogy egy padlóba süllyesztett ablakon keresztül bármikor figyelhetik az általuk kiválasztott és tartózkodásuk idejére „örökbefogadott” állatkát. Amíg a gyerekeket lefoglalja a nézelődés, a szülők is feltöltődhetnek a vendégház dézsafürdőjében vagy a teraszon forró teát szürcsölve. Bővebb információért látogass el a honlapra!

Őszi programok a KidsOasis segítségével:Állatsimogatás a RoBirtokon

fotók: Kiss-Nemes Kitti, RoBirtok fotók: Baráth Mea