Szkvalán – Ezt keresd a legjobb ránctalanító krémben

Szkvalán - ezt keresd a legjobb ránctalanító krémben

Évek óta keresed az ideális arckrémet, ami segít felvenned a harcod az öregedéssel szemben, de közben hidratálja is a bőröd? Jó, ha tudod, hogy soha ne a márkát nézd, hanem az összetevőket! A legjobb ránctalanító krém nem feltétlenül a legdrágább, de még csak az sem kell, hogy prémium kategóriás legyen. A fontos az, hogy mi van benne. Cikkünkből pedig megtudod, hogy miért válassz olyat, amiben szkvalán van!

Mi az a szkvalén?

A szkvalén (squalene) a bőr védőrétegének egyik természetes alkotóeleme, tehát maga a szervezet is termeli. Fontos szerepe van a bőr hidratáltságának és ellenállóképességének megtartásában, azonban idővel termelése lelassul, így nem árt pótolnod. Szerencsére az emberen kívül állatokban és növényi olajokban is megtalálható, így a kozmetikai ipar is előszeretettel használja különböző növényekből (főként búzacsíra-, vagy olívaolajból, cukornádból) kinyerve.

Utóbbi a szkvalán, mely szerkezetében nagyon hasonlít ahhoz az anyaghoz, melyet szervezetünk is termel, éppen ezért különösen bőrbarát alapanyag.

Mit tesz bőröddel a szkvalán?

Mindent, amire csak szükséged van, egy igazi all-in-one bőrápolási alapanyag! Elsősorban oxidációs stabilitása miatt érdemes használnod. Hidratálttá és puhává teszi a bőröd, miközben gondoskodik rugalmasságának visszanyeréséről is. Erősíti a természetes regeneráló képességét és javítja a védekezőképességét. Emellett – ami cikkünk szempontjából most a legfontosabb – segít eltüntetni az apró ráncokat és megelőzni a továbbiak kialakulását.

Felhasználhatósága nem is áll meg itt, ajakápolók, samponok, de még körömápoló olajok remek összetevője is lehet. Bioboltokban beszerezhető, néhány cseppet akár tusfürdődhöz, samponodhoz vagy kondicionálódhoz is bátran hozzáadhatsz. De az arckrémek között is érdemes ezt keresned, ezért olvasd el figyelmesen a leírásukat, hogy megtalálható-e bennük.

Miért mondjuk, hogy a legjobb ránctalanító krémhez szinte nélkülözhetetlen?

A fenti pozitív tulajdonságok mellett hab a tortán, hogy segítségével végre olyan krém készíthető, ami univerzális, azaz minden bőrtípusra egyaránt használható! Arról nem beszélve, hogy nem hagy zsíros-olajos érzést, könnyen eloszlik a bőrön és beszívódik.

Jó, ha tudod, hogy eredetileg cápamájból nyerték ki a csodaszert, amit természetesen etikai szempontokból azóta növényi forrásokra cseréltek. A biztonság kedvéért azonban keresd a “vegan” vagy “ethical” vagy “cruely-free” jelölést is a dobozon, mielőtt a kosaradba tennéd a kiszemeld krémet.

Oprah szerint ezek a leghatékonyabb fiatalító szerek

Forrás: Allure és kiemelt kép forrása: Woman photo created by freepik – www.freepik.com