Szívvel-lélekkel készült kézműves termékek

Kézműves vásár

Kettő olyan őszi Győr-Moson-Sopron megyei rendezvényre szeretnénk felhívni a figyelmet, ahol egyedi, szívvel-lélekkel készült kézműves termékekhez lehet hozzájutni.

Kenyérfesztivál és Kézműves Találkozó

2022.szeptember 17-én lesz a XX. Euroregionális Kenyérfesztivál és Kézműves Találkozó Győrben a Széchenyi téren.

A rendezvényen többek között ott lesz a Búzakék Pékség, akik kizárólag helyben sült, hosszú érlelésű kovászos kenyereket és pékárut készítenek, friss és hazai alapanyagokból. Nem használnak semmiféle mesterséges adalékanyagot a kenyerek készítésénél és ragaszkodnak az élesztő-, és tartósítószer mentes, natúr termékekhez.
Üzletükben található a műhelyük is, melyet vásárlóik számára láthatóvá tettek, így akár a gyártási folyamat minden egyes fázisát nyomon követhetjük egy üvegfalon keresztül.

A kenyérfesztiválon megkóstolhatjuk a Bakonyi Sütöde legendás kakaós csigáját is, amelyik 2015-ben a Kisalföld Kakaós csiga tesztjében megnyerte a “Nagy Kakaós csiga” tesztet.

A pékáruk mellett más kézműves termékek is lesznek a Kenyérfesztiválon. A FinomSág Kézműves Gazdaság magas beltartalmú, prémium minőségű kézműves szörpökkel, lekvárokkal, natúr levekkel érkezik Győrbe. Gyönyörű és egyedi dekorációk, ajándéktárgyak várnak mindenkit VeronikArt standjánál, aki erre az alkalomra még péksüteményeket formázó gyerekjátékokkal is készül.

A rendezvény részletes programját a Hírszerver cikkében olvashatják.

Kézművesek Udvara

Pannonhalmán, az apátság közelében a családi házuk udvarában szervezi meg változó időpontokban a Kézművesek Udvara rendezvényt. 2022.október 16-án lesz a legközelebbi vásár. Az eseményen a térség kézművesei árusítják a termékeiket és számos gyerekprogram is színesíti a rendezvényt. Érdekesség, hogy piknikezni is lehet a vásár területén, és a négylábúak sincsenek kitiltva.
A Kézművesek Udvara termékköre rendkívül színes: kézzel készített ékszerek, egyedi ajándéktárgyak, horgolt mesefigurák, kerámiák, egyedi szappanok és kozmetikumok, levendulából készült termékek, csípős fűszerek, gyógyhatású gyümölcslevek, friss gyümölcsből készült szörpök, lekvárok és egyéb finomságok várják többek között a vásárba látogatókat.
A Projekt Krónika cikkében részletes bemutatót olvashatnak a résztvevő árusokról.