“Szingli vagyok, jó így nekem” – Nem mindenkinek kell randiznia

Szingli vagyok, jó így nekem

Válás vagy szakítás után valamiért mindenki úgy tartja, hogy akkor jutottál túl a dolgon, ha “ismét kész vagy randizni”. De ki mondja meg, hogy kötelező lenne randiznod? Miért ne érezhetnéd jól magad egyedül, és élvezhetnéd az újonnan kapott szabadságod? Ha büszkén mondod ki, hogy “igen, szingli vagyok”, ne hagyd, hogy az elvárások fogságába kerülj!

Randizni nem kötelező

A társadalom szemében valamiért az az elvárás, hogy mindenki párkapcsolatban akarjon lenni. Pedig ez messze nem az igazság: sokan ilyenkor döbbennek rá, hogy egyedül mennyivel könnyebben kiteljesülnek a mindennapokban. Azt pedig, hogy egyedül nem megy, csak azok állítják, akik nem elég erősek hozzá, hogy boldoguljanak.

Sőt, az is meglehet, hogy élvezed a randizást, de eszed ágában sincs megállapodni. És ezzel sincs semmi baj! Ha sokkal inkább hajt a kezdeti izgalom és az új emberekkel való megismerkedés, az is lehet, hogy megmaradsz a randizás szintjén (ezt persze érdemes közölnöd a másik féllel is, nehogy megbántsd).

Ne foglalkozz tehát másokkal, ha jól érzed magad egyedül és a hátad közepére sem kívánod, hogy egy új emberhez alkalmazkodj, lehet, hogy nem neked való már egy kapcsolat. Ott van melletted a családod és a barátaid, így magányos soha nem leszel. Szingliként ráadásul azzal foglalkozhatsz, amivel csak akarsz. Élvezd ki ezt az életet!

Sok előnnyel járhat az is, ha szingli vagy

Senkihez nem kell alkalmazkodnod, szabadon tervezheted a napjaidat és az otthonodat. A szingliség előnyei sokak számára kecsegtetőek, ezért ha így kényelmesnek és teljesnek érzed az életed, semmi okod a panaszra. Ne hidd el, hogy mindenkinek kapcsolatok után kell kajtatnia, élj úgy, ahogyan az boldoggá tesz! Független, erős nőként egyedül is megállod a helyed.

Ne úgy nézz tehát a szingliségre, mint egy átmeneti állapotra, amíg nem találsz új párt. A szingliség lehet ennél sokkal több: választhatod, hogy egyedülálló maradsz és közben érezheted magad jól!

5 lecke, melyet a szingli élet taníthat Neked

Kiemelt kép forrása: People photo created by senivpetro – www.freepik.com