Szingli, gyermektelen, boldog 60-as nő vagyok

A The SOCIETY közösség szerint 50 fölött egyedül is lehet boldogan élni
A The SOCIETY közösség szerint 50 fölött egyedül is lehet boldogan élni

Szingli vagy? Nincs gyermeked? Esetleg túl vagy már több váláson is? Elmúltál már 50? Ha ezek közül bármelyikre is igen a válaszod, a „The SOCIETY” nevű közösség most téged szólít meg.

Brenda Braxton, a 61 éves amerikai színésznő megelégelte, hogy sajnálkozó tekintetek, fejcsóválások és lekicsinylő kommentek becsméreljék azért, aki. Szentül hiszi, hogy 50 fölött is lehet boldog egy szingli, gyermektelen nő, méghozzá nem is akármilyen formában. A folytatásban tőle idézünk.

Brenda Braxton, fotó: playbill.com
Brenda Braxton, fotó: playbill.com

Brenda Braxton ösztönző szavai

Igen, lesújtott, amikor a férjem azt mondta, válni akar.  Igen, valóban azt hittem, hogy sohasem jutok túl azon a fájdalmas időszakon. Igen, nem tudtam, mit kezdjek magammal és merre tovább. A gyermekkori álmaim a „boldogan éltek, míg meg nem haltak” típusú házasságokról pillanatok alatt szertefoszlottak.

De aztán az aggodalom köde felszállt és megalapítottam egy közösséget (The SOCIETY), mely több ezer 50 fölötti nőn segít. A csapat tagjai mind közelebb vannak korban a halálukhoz, mint a születésükhöz, mind szinglik vagy gyermektelenek, és mindezek ellenére is boldogok. Bizony, jól olvasod: boldogok.

Mert a boldogság nem korhoz, nem egy házassághoz és nem is egy gyerekhez kötött. Az öröm ott van bennünk, mi vagyunk a forrása. A válásom nem tett keserűvé. Nem omlottam össze lelkileg, nem engedtem el magamat, és nem kezdtem el gyászolni az életemet. Felfedeztem Isten, a barátok, a család és a házi állatok fontosságát.

Nem váltam prűddé sem. Nincs szexibb egy olyan férfinál, aki már nem egy húszéves kislányra vagy egy vérbeli anyatípusra vágyik. Én sem a gyermekeim apját keresem a randevúk során. Még mindig vágyom szerelemre, szexre és romantikára, sőt mi több, meg is kapom.

A társadalom akarja, hogy rosszul érezzük magunkat

A csapból is az öregedéssel járó nehézségek folynak. Állandó rettegésben tart minket a média, félünk, milyen lesz az egészségünk, mikor tűnik el a szépségünk, és hogy mikor inthetünk búcsút a libidónknak is egy életre. A társadalom hiteti el velünk, hogy az öregedés rossz és mindent megváltoztat. Pedig nem így van. Nem kell lemondanunk nőiességünkről, céljainkról vagy vágyainkról. 50 fölött is várhatnak ránk első randevúk, első csókok és pillangók a gyomrunkban.

61 éves vagyok és boldog. Nincs ugyan férjem és gyerekem, de van pénzem, házam, fényes karrierem. És tudjátok mit? Ez így van rendjén. Szeretem magamat és az életemet, többet egyetlen korombeli nőnek sem kívánhatnék.

(M.F.)                                                                                           A cikk forrása itt >>

Lehet-e boldog egy gyermektelen nő?

Ha a cikkel kapcsolatban bármi eszedbe jutott, írd meg nekünk! Ezt egyszerűen megteheted ide kattintva  >>